Fudbal

SAMO DVA RIVALA, ALI JAKA! Poznato s kim Partizan igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Autor Milutin Vujičić

Poznato protiv koga Partizan igra na startu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Partizan je sezonu u Superligi završio na drugom mestu i to znači da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, prvi put još od 2017. godine. Ono što je neizvesno je lista klubova protiv kojih Partizan može da igra u kvalifikacijama, pošto se iz dana u dan menjaju stvari usled promena u prvenstvima Evrope. I ne samo to, na Partizan je direktno uticalo i to što je Atalanta osvojila Ligu Evropu, pa su sa dužnom pažnjom pratili i njihov današnji meč protiv Torina.

Pošto je Atalanta pobedila Torino (3:0) i tako će sezonu završiti na (bar) četvrtom mestu, direktno su uticali i na Partizan. Tako su crno-beli saznali da će biti nepovlašćeni na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i mogu da igraju protiv samo jednog od dva rivala: vicešampiona Turske ili vicešampiona Ukrajine!

Zajedno sa Partizanom na žrebu će biti i švajcarski Lugano, koji je takođe nepovlašćen, dok su potencijalni rivali Fenerbahče ili Dinamo Kijev. Dakle, nimalo jednostavni rivali, ali Partizan će morati da sačeka 18. jun kada će u Nionu biti održan žreb od kog mnogo zavisi.

Podsetimo, pobeda Atalante i njihovo četvrto mesto u prvenstvu Italije je "izbacilo" Romu iz Lige šampiona i "ubacilo" Benfiku. Takođe, Salcburg i Slavija Prag su se premestili iz drugog u treće kolo kvalifikacija i kasnije počinju sezonu u Evropi.

Iz nedelje u nedelju tumbale su se liste klubova koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zavisno kako od rezultata u domaćim prvenstvima, tako i od završnice evropskih kupova.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)