Fudbal

SPISAK ŠPANIJE ZA EURO2024 MNOGE IZNENADIO! Otpisana zvezda Pari Sen Žermena, mnogo "klinaca"

Autor Milutin Vujičić

Luis de la Fuente saopštio na koje fudbalere računa za predstojeće Evropsko prvenstvo 2024.

Izvor: EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO

Selektor fudbalske reprezentacija Španije Luis de la Fuente saopštio je danas širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Na gala svečanosti, pročitao je 29 imena, što znači da će trojicu prekobrojnih morati da precrta do 7. juna kada se očekuje konačan spisak.

Peti favorit turnira, bar prema mišljenju kladionica, ovoga puta nema toliko "moćna" imena kao što je to bilo recimo 2008. ili 2012. godine kada su podigli pehar, ali i dalje ima respektabilan sastav koji će se "vrteti" oko Rodrija, jednog od najboljih igrača Sitija, prvaka Engleske i još uvek aktuelnog šampiona Evrope. Što se tiče ostatka spiska, deluje da se ipak više oslanja na mlađe snage kao što su Lamin Jamal, Pau Kubarsi, Fermin Lopez, pa i Pedri...

Interesantno je da ima i nekoliko iskusnih, kao što su Načo, Karvahal, Hesus Navas i Hoselu, a glavni izostanak je Marko Asensio koji se nije usrećio po odlasku u Pari Sen Žermen i zato ne čudi što je izgubio mesto u "A" reprezentaciji. Evo ko je još na spisku selektora Španije:


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)