Fudbal

NEĆE VIŠE DA IGRA KOD PIKSIJA! Bura posle spiska za EURO2024, Radonjić digao nos na selektora!

Autor Milutin Vujičić

Nemanja Radonjić odlučio je da ne igra za Srbiju dok je selektor Dragan Stojković Piksi.

Izvor: MN Press

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić nije se našao na konačnom spisku Dragana Stojkovića Piksija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj , što je za mnoge predstavljalo iznenađenje. Zbog takve odluke, Radonjić je odlučio je da više ne igra za "orlove" u Piksijevom mandatu, prenosi "Sport Klub"

Radonjić je bio na širem spisku od 35 fudbalera, međutim našao se među devetoricom prekobrojnih, a njegov izostanak je blago iznenađenje zbog toga što je bio na gotovo svakom okupljanju reprezentacije od 2018. godine. Retko je bio starter, ali je sa klupe znao često da našoj reprezentaciji pruži potreban "impuls" i brzinu koja je potrebna u nastavku utakmice, dok se snalazio na više pozicija - levom i desnom "ving" beku, pa čak igrajući i iza napadača.

Razlog zbog kog nema Radonjića na spisku je njegova mala minutaža tokom prethodne sezone. Prvo je u dresu Torina zabeležio deset nastupa u Seriji A, pre nego što će se preseliti na Majorku. Igrajući za ovaj španski klub, koji je stigao i do finala Kupa Kralja, upisao je 14 nastupa, ali u svega 425 minuta.

Podsetimo, Nemanja Radonjić je debitovao 2017. godine za "orlove" u mandatu Mladena Krstajića i išao je na Mundijale u Rusiji i Kataru. Ukupno, odigirao je 44 utakmice za državni tim i postigao je pet golova.

Ovog leta ga najverovatnije čeka promena kluba i neće biti iznenađenje ako se vrati u Crvenu zvezdu.

BONUS VIDEO:

(SportKlub/MONDO/M.V.)

Tagovi