Fudbal

POBEDA, PA SLAVLJE SA SRBIMA NA KIPRU: Ovako su se "orlići" radovali zbog polufinala Evropskog prvenstva!

Autor Dušan Ninković

Najtalentovaniji srpski fudbaleri boriće se za finale 2. juna.

Izvor: X/FSSrbije/printscreen

Veliki uspeh na Evropskom prvenstvu za kadete ostvarila je reprezentacija Srbije, pošto se nakon pobede nad Austrijom (3:2) nalazi u polufinalu takmičenja! Protivnik će biti Portugal ili Poljska - taj meč igra se u četvrtak - a "orlići" su znali kako da proslave veliki trijumf na početku nokaut faze.

Reprezentaciju su do polufinala Evropskog takmičenja vodili dvostruki strelac Đorđe Ranković, kao i strelac trećeg pogotka Mihajlo Cvetković, već nekoliko meseci prvotimac Čukaričkog. A nakon pobede... Slavlje! Prvo sa ostatkom tima, zatim i sa stručnim štabom koji radi pod komandom Jovana Damjanovića, a na kraju i sa srpskim navijačima kojih je mnogo bilo da isprate meč na Kipru. Pogledajte kako je izgledalo slavlje na terenu:

Podsećamo, Srbija je u grupnoj fazi savladala Ukrajinu (1:0) i Kipar (3:1), a zatim u kombinovanom sastavu izgubila od Čeha (4:3) u rezultatski nebitnom meču. Selektor Damjanović tada je odlučio da pruži šansu i momcima sa manjom minutažom, a Srbija je zbgo poraza završila na drugom mestu u grupi.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: