Fudbal

OVAKO SU DELIJE OBELEŽILE 33 GODINE OD OSVAJANJA KEŠ! Neviđene scene na glavnim beogradskim ulicama! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Spektakularan način za proslavu titule evropskgo šampiona, ali i Olimpijakosovog trofeja u Konferencijskoj ligi.

Izvor: Mondo

Navijači Crvene zvezde iskoristili su 33. godišnjicu od osvajanja trofeja u Kupu evropskih šampiona da na ulicama Beograda urade nešto što do sada nismo videli. Tokom večeri u kojoj je bratska grupa iz Pireja slavila Olimpijakosovo osvajanje Konferencijske lige pobedom nad Fiorentinom (1:0), najvatrenije pristalice beogradskih crveno-belih kroz glavni grad Srbije slavili su na motorima.

Korteo je počeo i završio se na stadionu "Rajko Mitić", a u međuvremenu je obišao sam centar grada. Preko Autokomande i Slavije, do glavnih ulica Beograda, pa kroz ulicu Kneza Miloša kako bi do stadiona stigli sa druge strane, najvatreniji navijači Zvezde obeležili su veliki uspehj svog kluba. Pogledajte kako je izgledao korteo na motorima:

Podsećamo, Crvena zvezda je najveći trofej u klupskom muzeju osvojila 29. maja 1991. godine pobedom nad Olimpikom iz Marseja, na stadionu Sveti Nikola u Bariju. Crveno-beli su bili bolji od francuskog tima nakon boljeg izvođenja penala, a poslednji gol psotigao je Darko Pančev. Na isti dan, 33 godine kasnije, Olimpijakos je osvojio prvi evropski trofej.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: