Fudbal

ŠPIC OD 50.000.000 EVRA NAPADA SRBIJU NA EURU: Velikan odmah daje novac, plaše se da će koštati više!

Autor Nikola Lalović

Benjamin Šeško je na ceni, a u Arsenalu smatraju da bi ta cena mogla samo da poraste.

Izvor: EPA/ANTONIO BAT

Pred Evropsko prvenstvo i mečeve sa Srbijom najubojitjji fudbaler SlovenijeBenjamin Šeško je izgleda obezbedio transfer karijere! Ovaj 20-godišnji napadač koj je 2019. goodine došao u Salcburg je posle pozajmice u Liferingu i dve odlične godine u Salcburgu prešao u Lajpcig, a nakon samo jedne sezone u Bundesligi je na meti najvećih klubova. 

Arsenal, Čelsi i Mančester junajted se raspituju za njega, a kako stvari stoje on je izgleda sve sredio oko prelaska u redove "tobdžija". Navodno će za njega Arsenal platiti 50.000.000 evra, kako bi pojačali napad. Šeško koji ima skoro dva metra je ono što nedostaje Arsenalu koji je mnogo puta igrao bez napadača ove sezone, pa su Kai Haverc i Leandro Trosar "glumili" špica. 

Uhvaćen je Šeškov agent Elvis Bašanović na nekoliko mečeva Arsenala ove sezone, a navodno Arsenal želi da sredi sve oko ovog transfera pre Eura jer se plaše da bi dobra igra Šeška u mečevima sa Srbijom, Engleskom i Švajcarskom mogla da poveća cenu Šešku.

Za Lajpcig je korpulentni špic ove seuone na 42 meča dao 18 golova, a u reprezentaciji je takođe efikasan i na 28 utakmica je postigao 11 golova. Dao je gol i Srbiji u Ljubljani 12. juna u okviru ige nacija.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: