Fudbal

ALEKSANDAR KATAI OSTAJE U ZVEZDI! Crveno-beli se oglasili - "Magiko" potpisao!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najboljih fudbalera Zvezde tokom prethodnih sezona ostaje u klubu.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je nastavila da pojačava tim za narednu sezonu, u kojoj će ponovo igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, a potpis na novi ugovor stavio je jedan od najiskusnijih igrača. Ofanzivac Aleksandar Katai (33) produžio je saradnju sa Crvenom zvezdom na još godinu dana, uz opciju da se saradnja nastavi tokom još jedne sezone.

Navijači Crvene zvezde nastaviće da uživaju u majstorijama "Magika", koji je ove sezone postigao 12 golova i imao četiri asistencija na mečevima u svim takmičenjima. Iako su mu Barak Bahar i Vladan milojević promenili ulogu u odnosu na prethodne sezone, pa sada češće ulazi u igru sa klupe, Katai je pokazao da je izuzetno bitan za klub, što je bilo dovoljno da se nastavi saradnja.

"Veoma je važno kada na početku prelaznog roka možete da kažete da ste sa igračem, koji pravi razliku u Crvenoj zvezdi - Aleksandrom Kataijem, potpisali ugovor i produžili saradnju. Katai je dugi niz godina veoma važan fudbaler za Zvezdu. Bitan je na terenu i u svlačionici. Tokom prethodnih sezona videli smo da je igrač koga publika pozdravlja i voli. Srećni smo u klubu što smo produžili ugovor sa Kataijem. Verujem da će u narednim godinama biti ono što je bio sve vreme u Crvenoj zvezdi", istakao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Svoje viđenje situacije nakon produžetka saradnje izneo je i fudbaler koji nastavlja staž u Zvezdi. "Mislim da su povrede sa početka sezone, koje se nadam više neće ponavljati, odložile produžetak ugovora, pa smo sačekali da se završi sezona. Mnogo sam srećan, ostajem u klubu koji volim, ali i u Beogradu sa porodicom, ne moram nigde da se selim. Iako još uvek ne planiram, iskreno se nadam da ću ovde završiti karijeru. Titule i duple krune su samo potvrda našeg dobrog rada. Kao tim sigurno rastemo iz godine u godinu, verujem da će tako biti i u budućnosti. Želim da i u narednom periodu osvajamo titule, duple krune, igramo Ligu šampiona, kao i da nastavim da postižem golove", istakao je Aleksandar Katai, kojem je ovo drugi mandat u klubu.

Katai je ponikao u Vojvodini, igrao na pozajmici na Paliću, zatim nastupao za grčki Olimpijakos i za Krit, Vojvodinu i Platanijas gde je bio pozajmljen fudbaler. Usledio je dolazak u Zvezdu, prvo na pozajmicu, a zatim je stigao i kao slobodan igrač nakon isteka ugovora u Grčkoj. Aleksandar Katai je iz Crvene zvezde otišao u Alaves za dva miliona evra, a zatim nastupao još i za Čikago i Los Anđeles Galaksi.

Vratio se u Crvenu zvezdu u julu 2020. godine, a sa srpskim klubom za sada je osvojio pet šampionskih titula u Superligi četrii trofeja u Kupu Srbije. Odigrao je 232 meča za crveno-bele, jednom bio najbolji strelac domaćeg prvenstva, a deset puta nastupio je za seniorsku reprezentaciju Srbije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: