Fudbal

JEZIVA SAOBRAĆAJNA NESREĆA REPREZENTATIVCA: Prevrnuo se kod Mostara, završio u zavojima i sa čalmom!

Autor Nikola Lalović

Admir Vladavić je mogao da prođe i gore nego što na kraju jeste.

Izvor: EPA/MELIK BAGHDASARYAN

Strašna saobraćajna nesreća desila se u Bosni i Hercegovini u mestu Rotimlja između Stoca i Mostara, a jedan od onih koji su nastradali u saobrćajnoj nesreći je i nekadašnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Admir Vladavić.  Oko 18 časova njegov automobil je završio na krovu, ali srećom Vladavić se oporavlja od povreda u bolnici. FK Blagaj se oglasio i postavio njegovu sliku iz bolnice na kojoj se vidi da je u krevetu sa zavijenom glavom. 

"Nekadašnji fudbaler Veleža i reprezentativac Bosne i Hercegovine Admir Vladavić doživeo je oko 18:00 sati saobraćajnu nesreću u mestu Rotimlja između Stoca i Mostara. Vlada je ove sezone vodio kadete FK Velež Mostar do titule u Kadetskoj ligi HNK te našim sportskim prijateljima, a rivalima na terenu, čestitamo osvojenu titulu. Vladi svakako želimo brz i uspešan oporavak", stoji u objavi kluba.

Nekadašnji krilni fudbaler rođen je u Ljubinju, a karijeru je počeo u Iskri iz Stoca. Nastupao je za Velež i Željezničar pre odlaska u inostranstvo. Posle dve godine u Žilini bio je jedno od prvih pojačanja Red Bul Salcburga, a zatim je nastupao za Olimpik, češku Karvinu, Slijemu na Malti i u Veležu je završio karijeru. Osvajao je titule u Austriji i Slovačkoj, a za Bosnu i Hercegovinu je odigrao 12 mečeva. Sada radi kao trener mlađih kategorija u Veležu.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Tagovi