Fudbal

KAKVO IZNENAĐENJE NA RTS-U! Vratio se Aca Stojanović, nije ga bilo 10 meseci, evo i zbog čega!

Autor Milutin Vujičić

Poznati sportski komentator Aca Stojanović posle deset meseci ponovo komentariše meč na RTS-u.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Večeras se igra finale Lige šampiona između Real Madrida i Borusije Dortmund, a sve one koji meč gledaju na RTS-u, iznenadio je glas komentatora. U pitanju je Aca Stojanović koji je godinama bio sinonim za mečeve Lige šampiona i reprezentacije Srbije, ali ga nije bilo na Javnom servisu još od avgusta 2023. godine.

Tada se spekulisalo o razlozima zašto nema Stojanovića, a Duška Vučinić je objasnila da mu je "odobreno neplaćeno odsustvo u trajanju od deset meseci". Preciznije, od avgusta 2023. do maja 2024. godine, pa se sa prvim danom juna vratio na posao i zauzeo odmah komentatorsku ulogu na najvažnijoj utakmici sezone. Takođe, Stojanović se tako vratio komentatorskom poslu i pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj koje će prenositi i RTS.

Takođe, ono što je zanimljivo je da je Aca Stojanović pred meč Real Madrida i Dortmunda imao nadahnutu najavu, što je takođe "izbacio" iz svog repertoara još pre nekoliko godina.

"Prva najava je bila za finale Kupa Španije između Atletika i Barselone, kada je pobedio Atletiko 1996. godine. Tada sam počeo sa najavama i došao sam na ideju uz reklamu za filmove... Ovaj protiv ovog, drama, desiće se ovo i tako dalje. Pomislio sam, što ja to ne bih upotrebio na utakmicama. Znam ja tačno kome to smeta i kome se to sviđa. Mogu da prepoznam kada je neko imao dobru ili lošu nameru, pa i da mu upamtim", rekao je Aca Stojanović u podkastu "Jao Mile".

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)