MARKO NIKOLIĆ PREUZEO CSKA IZ MOSKVE! Partizan vodio do titule, sad trenira "bratski" klub u Rusiji!

Nekadašnji trener Rada, Vojvodine i Partizana opet će raditi u Rusiji, gde je već vodio Lokomotivu.

Profimedia/Sergei Savostyanov/TASS

Srpski trener Marko Nikolić novi je šef stručnog štaba CSKA iz Moskve, saopštio je ruski klub! Nikolić se tako vraća u Premijer ligu Rusije, tačnije u Moskvi gde je već predvodio Lokomotivu, a sada se očekuje da sa gradskim rivalom tog kluba nadmaši svoje rezultate iz prvog mandata u najvećoj zemlji sveta.

Kako su Rusi saopštili, dogovor Nikolića i CSKA još nije potpisan, ali su dogovoreni svi detalji i jasno je da će on predvoditi ekipu u narednom periodu. Nikolić će biti drugi srpski trener u narednoj sezoni Premijer lige Rusije, pošto je saradnju sa Spartakom iz Moskve već dogovorio Dejan Stanković. Tako ćemo u gradskom derbiju, ali i okršaju bratskih klubova Crvene zvezde i Partizana, gledati i sukob dvojcie srpskih trenera koji su ranije u karijeri sedeli na klupi crveno-belih, odnosno crno-belih.

"PFK CSKA i Marko Nikolić postigli su načelni dogovor o saradnji. Uskoro će biti zaključen formalni sporazum. Nikolić je prošle sezone bio trener emiratskog Šabab Al Ahlija. Pod njegovim vođstvom, tim iz Dubaija osvojio je dva trofeja - Superkup zemlje 2023. i Superkup Katara i UAE 2024. godine, kao i drugo mesto u šampionatu. Prethodno je trener već radio u Rusiji, u Lokomotivi iz Moskve, sa kojom je osvojio Kup Rusije u sezoni 2020/21 i drugo mesto u prvenstvu.

Nikolić je bio i na čelu niza srpskih klubova, među kojima je i Partizan, sa kojim je 2017. godine stigao do duple krune, osvojivši prvenstvo i Kup Srbije. Uspeh je ponovio i sledeće sezone u mađarskom Fehervaru, koji je Marko doveo do šampionata, a godinu dana kasnije sa timom je osvojio Kup Mađarske", navodi se u objavi na zvaničnoj Instagram stranici kluba iz Moskve.

Ova vest posebno je važna navijačima Partizana kada se ima u vidu da su "Grobari" u prijateljskim odnosima sa navijačima CSKA. Ruski tim, isto kao i beogradski crno-beli, od osnivanja važi za armijski tim.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"Sastanak" Partizana pred početak polufinala Kupa Srbije  Kurir