Uživo

SRBIJO, OVO NIJE DOVOLJNO ZA EURO2024! Piksijevi "orlovi" poraženi u Beču, odbrana pucala

Austrija je pobedila Srbiju 2:1 u Beču, u pretposlednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubla je večeras od Austrije u Beču 2:1, u pretposlednjoj proveri "orlova" pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Naša reprezentacija je imala ogromnih problema na početku meča, kada je na iznenađenje svih počela u formaciji sa četiri defanzivca (i to četiri štopera), što je Austrija iskoristila i kaznila nas golovima Vimera u 10. i Baumgartnera u 13. minutu. 

To je nateralo selektora Piksija da odustane od ove ideje, pa je ubrzo "sklonio" Spajića sa desnog, a Pavlovića sa levog beka i poslao je dotadašnjeg štopera Gudelja u sredinu. Zaigrali smo nešto sigurnije u posedu, uspeli da povežemo nekoliko napada, a zatim i da dođemo do gola preko Pavlovića u 35. minutu.

U nastavku utakmice, Piksi je promenio veliki broj igrača, odlučio se da igra sa dvojicom napadača (prvo Vlahović i Mitrović, pa Jović i Mitrović), ali nije to donelo naročito opasne šanse za "orlove". Bliža je Austrija bila trećem golu, ali je dobar meč odigrao Vanja Milinković-Savić i čini se potvrdio "jedinicu" pred Nemačku. S druge strane čini se da Piksi ima još mnogo dilema pred početak turnira i da mnogim stvarima nije zadovoljan.

Srbiju već 8. juna očekuje meč sa Švedskom u Stokholmu, a onda povratak u Beograd. Odatle se putuje u Augzburg gde će biti baza "orlova" u Nemačkoj. Prvi meč na EP igramo protiv Engleske 16. juna u Gelzenkirhenu.

22:38

KRAJ!

Austrija je pobedila Srbiju 2:1 u Beču golovima Vimera u 10. i Baumgartera u 13. minutu, dok je jedini gol za "orlove" postigao Pavlović u 35. minutu.

22:23

78' - Brani Vanja!

Još jedna šansa za Austriju, izašao je Baumgartner pred Milinković-Savića, ali uspeva naš golman da ga zaustavi odmah nogama.

22:20

75' - Još promena!

Luka Jović je na terenu umesto Dušana Vlahovića, a ulazi i Saša Lukić umesto Sergeja Milinković-Savića.

22:13

66' - Pavlović!

Krenula je kontra "četiri na dva" Austrije, ali ih je preplašio Strahinja Pavlović i samostalno uzeo loptu.

Izvor: MN Press

22:09

64' - Izmene!

Ulaze u igru Birmančević i Samardžić, a izlaze Gaćinović i Gudelj.

22:05

60' - Oštro se igra!

Samo da ne bude povreda više, dosta igrača se žali...

21:53

48' - Vanja!

Ponovo problemi u odbrani, prošla je lopta za Vimera po levoj strani, poslao je na pet metara, ali odatle je u korner šalje Milinković-Savić.

21:50

46' - Odmah promene!

Menja odmah Piksi, ulaze Mitrović i Milenković, a iz igre su izašli Tadić i Spajić. S druge strane Gregorič je zamenio Arnautovića.

21:35

Poluvreme!

Slabo izdanje Srbije u Beču, pogotovo u odbrani, primili smo dva amaterska gola i Austrija vodi 2:1 na pauzi.

Izvor: MN Press

21:30

43' - Izmene!

Žestok sudar glavama Maksimovića i Griliča, ukazivala im se pomoć duže vreme, pa su selektori odlučili da menjaju. Ilić je na terenu, ušao je takođe i Lajmer.

21:25

38' - Živković!

Bolji napad Srbije posle gola, probao je Živković sa ivice kaznenog prostora, ali je izblokiran. Možda je pre toga mogao da bude i penal nad Sergejem...

21:21

35' - GOOOL! PAVLOVIĆ! 2:1!

Vratili smo se u igru, Srbija smanjuje golom Pavlovića u 35. minutu. Tadić je prošao po levoj strani, na drugoj stativi je skočio Spajić, odbila se do Pavlovića na pet metara, a štoper Salcburga pogađa.

Austrija - Srbija 2:1
Izvor: YouTube/Arena sport

21:20

34' - Uh!

Imamo ozbiljne muke sa iznošenjem lopte, sada smo pogrešili u izgradnji napada, ali srećom Vimer je bio u ofsajdu kada je postigao gol. U napadu još i nekako uspevamo da "zaplešemo", ali zadnja linija uliva manje poverenja nego što je to bilo u kvalifikacijama.

21:13

25' - Baumgarter!

Još jedna opasna situacija, ovog puta iskosa sa leve strane, ali na pravom mestu je Vanja Milinković-Savić.

21:04

15' - Tadić!

Čini se da je Piksi odustao od formacije sa četvoricom u zadnjoj liniji i to je pomoglo da prvi put na meču pređemo centar. Sve se završilo dobrim napadom, Tadić je probao sa 12-13 metara, ali je bio za dlaku neprecizan.

20:59

13' - GOL! 2:0! ŠTA JE OVO?!

Srbija je primila i drugi gol u Beču, sada preko Baumgartnera. Izgubio je Tadić loptu, nije dosuđen faul, a vrlo brzo je "pukla" naša odbrana u kojoj je Vanja opet bio na verometini.

Austrija - Srbija 2:0
Izvor: YouTube/Arena sport

20:57

10' - GOL! VODI AUSTRIJA! 1:0!

Jako loš početak Srbije, Vimer nam je dao gol... Loše je bila postavljena odbrana Srbije, u novoj formaciji sa četiri igrača u zadnjoj liniji, a ofsajd zamku izbegao je uspešno Vimer. Pobegao je našim štoperima i lako savladao Milinković-Savića koji istina ništa nije mogao.

Austrija - Srbija 1:0
Izvor: YouTube/Arena sport

20:47

1' - IJAO!

Posle pet sekundi utakmice traže penal igrači Austrije zbog starta Spajića nad Baumgarterom, ali sudija ne pokazuje ništa. Imali smo sreće.

20:46

1' - Počinjemo!

Ostaje da se vidi u kojoj formaciji će Srbija igrati danas, ima nekoliko nedoumica da li je 3-4-2-1, 3-5-1-1, ili možda čak igramo sa četiri u zadnjoj liniji.

"Hajde, brate, srećno!", doviknuo je Tadić svom prijatelju Arnautoviću.

20:43

Tu je i Aleksandar Dragović!

Od bivšeg reprezentativca Austrije, koji je 100. puta nastupio za ovu zemlju, danas se i zvanično oprašta nacionalni tim.

Izvor: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

20:39

Srećno!

Marko Arnautović se pozdravio sa svim fudbalerima Srbije u tunelu stadiona "Ernst Hapel".

20:27

"Orlovi" u novom ruhu

Srbija će na ovom meču premijerno nastupiti u novim dresovima.

19:35

Objavljeni sastavi

  • Austrija: Penc, Veber, Danso, Poš, Seivald, Pras, Grilič, Šmit, Baumgartner, Vimer, Arnautović.
  • Srbija: V. Milinković - Savić, Veljković, Spajić, Pavlović, Gaćinović, Živković, Maksimović, Gudelj, S. Milinković - Savić, Tadić, Vlahović.

Piksi je ostavio Mitrovića na klupi.

16:29

Konačan spisak za EURO!

  • GOLMANI: Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka) i Đorđe Petrović (Čelsi)
  • ODBRANA: Strahinja Pavlović (Salcburg), Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder), Srđan Babić (Spartak), Uroš Spajić (Crvena zvezda) i Nemanja Stojić (TSC).
  • VEZNI RED: Saša Lukić (Fulam), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Maksimović (Panatinaikos), Ivan Ilić (Torino), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Sergej Milinković-Savić (Al Hilal), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Veljko Birmančević (Sparta), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Panatinaikos), Andrija Živković (PAOK) i Mijat Gaćinović (AEK).
  • NAPAD: Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Dušan Vlahović (Juventus), Luka Jović (Milan) i Petar Ratkov (Salcburg).
Izvor: MN Press

16:28

Ko sigurno ne igra?

Poslednji na okupljanje reprezentacije Srbije stigli su Aleksandar Mitrović i Nikola Milenković i zato se ne očekuje da budu u timu, dok je Luka Jović doputovao tek u Beč - jer je sa Milanom bio na turneji u Australiji. Ni od njega se ne očekuje da nastupi u meču sa Austrijom.

Izvor: MN Press

16:27

Šta kaže Piksi?

Selektor je pred meč sa Austrijom nahvalio domaćina, a potom je otvoreno govorio i o ambicijama našeg tima:

"Mi smo i želeli da igramo protiv jake ekipe. I bez obzira što je prijateljski meč on ima važnost, jer ima uticaja na psihološki momenat za svaku selekciju koja traži dobar impuls pred utakmice na šampionatu. Koliko su motivisani, govori činjenica da su pobedili i u prijateljskim utakmicama koje su igrali protriv jakih rivala. Dakle, veoma motivisana i fizički spremna ekipa. Imaju germanski mentalitet, idu uvek na pobedu. Očekujem da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu", rekao je Stojković.

Izvor: MN Press

16:23

Dobro došli u MONDO live!

Fudbalska reprezentacija Srbije danas u 20.45 igra prijateljsku utakmicu protiv Austrije u Beču. Ovo je pretposlednja provera "orlova" pred EURO2024, pošto nam preostaje još meč sa Švedskom u Stokholmu na oproštaju Zlatana Ibrahimovića 8. juna. Na taj meč fudbaleri putuju iz Beča, 7. juna.

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč Srbije i Austrije iz minuta u minut uživo.

Izvor: MN Press

Ukratko

  • Austrija - Srbija 2:1
  • Ovo je pretposlednja pripremna utakmica "orlova" pred meč EURO2024
  • Srbiju očekuje 8. juna i meč sa Švedskom u Stokholmu
učitaj još +