Fudbal

PREKRSTIO SE "PO SRPSKI", HIMNU NIJE PEVAO! Pogledajte šta je Marko uradio i šokirao ceo stadion (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je Marko Arnautović još jednom pokazao da je srcem uz Srbiju, iako godinama igra za Austriju.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Srbija na stadionu "Ernst Hapel" igra prijateljsku utakmicu protiv Austrije, a to je bila prilika da Marko Arnautović još jednom pokaže koliko voli našu zemlju. Fudbaler naših korena, koji je rođen u Beču, pozdravio se u tunelu prvo sa svim srpskim reprezentativcima ponaosob, a potom je na terenu otpevao i himnu "Bože pravde".

Videli smo kako se Arnautović prekrstio, tri puta "po srpski" kada su igrači izašli na teren, a potom je to učinio i nakon što je intonirana himna Srbije. Nije poznato da li ju je pevao, ali znamo da austrijsku himnu nije, što nije ništa neuobičajeno za njega, prosto tako je od kada je počeo da igra za ovu reprezentaciju. Do sada, ima čak 111 nastupa za Austriju i jedan je od igrača koji su najviše puta prezentovali njihov državni tim. Pogledajte kako se Marko Arnautović prekrstio:

Pamtimo i da Marko Arnautović nije slavio golove koje je dao protiv Srbije, dok je uvek u superlativima govorio o našoj zemlji i nije nikako njegova krivica što nije obukao dres "orlova", nego Austrije. I nije nažalost jedini, mnogo je takvih igrača...

"Ne igram za Srbiju, ali to nije moja greška. To je greška drugih ljudi. Ja ću tu da budem za Srbiju, "Marakana" će da bude puna i idemo na Svetsko prvenstvo", rekao je Arnautović nakon posle meča Srbije i Austrije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

"Uvek se prekrstim kad slušam himnu, što je i normalno jer sam pravoslavac. Majka mi je iz Austrije i zato poštujem austrijsku himnu, ali mi je otac Srbin, pa je normalno da volim 'Bože pravde'. Uvek sam želeo da igram za Srbiju. Moj otac je razgovarao sa nekim ljudima kad sam imao 17 godina, ali iskrsli su neki problemi. Tada je selektor bio Radomir Antić, otac je pogurao tu priču, ali na kraju nismo uspeli i obukao sam dres Austrije".

Marko Arnautović (35) je fudbaler Intera, a tokom karijere bio je još član Tventea, Verdera, Stouka, Vest Hema, Šangaja i Bolonje.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)