Fudbal

ZVEZDA DOČEKALA REPREZENTATIVCE SRBIJE! Kadeti blistali na Kipru, pa otišli kod Terzića na prijem!

Autor Dušan Ninković

Talentovani srpski fudbaleri na prijemu kod Zvezdana Terzića.

Izvor: FK Crvena zvezda

Kadetska reprezentacija Srbije stigla je do polufinala Evropskog prvenstva, a zatim tragično poražena od Portugala (3:2) iako je do poslednjih minuta imala prednost. Ostali su "orlići" bez plasmana u finale, ali je Crvena zvezda svakako ponosna na ono što su uradili protiv najboljih evropskih selekcija - zato im je u klubu priređen doček.

Na spisku selektora Jovana Damjanovića našla su se čak desetorica fudbalera Crvene zvezde, plus Uroš Đorđević koji nastupa za kadetski tim Grafičara. Ne treba zaboraviti ni da bi deo ove ekipe bio i levi bek Adem Avdić, koji je zbog povrede propustio takmičenje. Momke koji su igrali polufinale Evropskog prvenstva u Beogradu su dočekali generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i direktor Omladinske škole Nikola Jelić.

"Samo tako nastavite. Ponosni smo na vas i vi ste blago Crvene zvezde. Zaista ozbiljno računamo na vas u budućnosti. Pokazali ste se protiv ozbiljnih protivnika na međunarodnoj sceni i dokazali da imate kvalitet i veliki potencijal. Nekolicina vas je priključena prvom timu, neki su i debitovali, i već znaju koji su zahtevi. Od ostalih takođe mnogo očekujemo i zaista će sve samo od vas da zavisi. Dobićete šansu mnogo brže nego što je očekujete. Nastavite da budete vredni i radni i da slušate Jelića. Veoma brzo ćete preći u prvi tim", rekao je kadetima Crvene zvezde generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda - doček za kadete
Izvor: YouTube/Zvezda TV

Kadetske reprezentativce dočekao je i direktor Omladinske škole Nikola Jelić. "Čestitam reprezentaciji, Lazetiću i Damjanoviću, kao i svim igračima koji su učestvovali na turniru. Veliki uspeh za srpski fudbal, kao i za nas u Zvezdi, s obzirom na to da smo imali 10 reprezentativaca, uz Đorđevića iz našeg Grafičara. Mogli smo da odemo i korak dalje, ali postoje određeni problemi koje mi unutar mlađih kategorija u Srbiji moramo da rešimo. Ne sme da se dešava da padamo u završnici, te da na takav način gubimo od Češke i posle od Portugala. Treba svi da izvuku pouke iz ovoga, ali to ne menja činjenicu da je ovo veliki uspeh za srpski fudbal", rekao je Jelić i dodao: "Hvala rukovodstvu kluba što su odlučili da obeleže današnji dan i tako odaju priznanje Zvezdinoj akademiji. Mislim da će i momcima ovo ostati u sećanju kao veliki znak pažnje. Imamo izuzetno talentovanu decu, i mislim da svi naši igrači mogu da igraju na visokom nivou, ali moraju da nastave da se razvijaju na pravi način."

Podsećamo, reprezentacija Srbije je tokom Evropskog prvenstva savladala Ukrajinu (1:0) i domaćina Kipar (3:1) u grupnoj fazi, a zatim u poslednjem kolu izgubila od Češke (4:3). To je značilo da nacionalni tim sa druge pozicije ide na megdan Austrijancima, koje je savladala (3:2) za plasman u polufinale. U meču za finale bolji je bio Portugal, koji će protiv Italije igrati za trofej.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: