Fudbal

MARKO MARIN JE IDOL NAJTALENTOVANIJEM U EVROPI: Real spremio 150 miliona, a on pomenuo direktora Zvezde!

Autor Dušan Ninković

Jedan od najtalentovanijih evropskih fudbalera Florijan Virc kao dečak bio oduševljen direktoro Zvezde.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Nemačke pokušaće da napravi dobar rezultat na Evropskom prvenstvu čiji je domaćin tokom leta 2024. godine, a jedan od najvećih aduta biće supertalentovani Florijan Virc (21), igrač Bajera iz Leverkuzena. Neki novi klinci širom Nemačke gledaće njegovu magiju, isto kao što je on gledao bivšeg fudbalera Crvene zvezde, Marka Marina!

Iako Virc nije iz Bremena, niti mu iko u porodici navija za Verder, mladi Florijan je svojevremeno za idola izabrao aktuelnog direktora beogradskih crveno-belih. Za to se saznalo tek sada, pošto je u velikom intrevjuu za nemački Bild otkrio ko mu je bio fudbalski uzor kada je bio dete.

"Jedan drugar i ja smo u to vreme navijali za Verder iz Bremena. Nemam ideju zašto, jer nisam imao nikakvu vezu sa Bremenom, kao ni moja porodica. Mislim da so u stvari bili navijači tadašnjih igrača. Moj drug je bio lud za Mesutom Ozilom, a ja sam bio lud za Markom Marinom", rekao je Florijan Virc i dodao: "Nizak, dribler brz kao munja koji nadigrava veće od sebe. Kada sam bio dete mislio sam da je fenomen."

Florijan Virc imao je šest godina kada je Marko Marin stigao u Verder iz Bremena, a tokom naredne tri sezone mogao je da uživa u majstorijama fudbalera srpskgo porekla. Očigledno je bio toliko oduševljen da nekadašnjeg reprezentativca Nemačke pominje i više od deset godina kasnije, kada je jedan od najtraženijih igrača na tržištu.

Nakon impresivne sezone u kojoj je sa Bajer Leverkuzenom osvojio duplu krunu u Nemačkoj, a u finalu Lige Evrope izgubio od Atalante, Florijan Virc je momak o kojem se priča. Navodno je Real Madrid spreman da ga plati 150 miliona evra narednog leta, kada bude angažovao i Ćabija Alonsa sa kojim već sarađuje u Nemačkoj.

Ove sezone je u svim takmičenjima odigrao 49 mečeva, uz 18 postignutih golova i 20 asistencija. Takve brojke preporučile su ga najvećem fudbalskom klubu na svetu, ali i reprezentaciji. Virc će tokom Evropskog prvenstva biti jedan od najvažnijih igrača nacionalnog tima i imaće priliku da u dresu svoje države zasija punim sjajem, što Marku Marinu nikada nije pošlo za rukom.

Marko Marin je prve ozbiljnije fudbalske korake napravio u mlađim kategorijama Ajntrahta iz Frankurta, a zatim se preselio u Borusiju Menhengladbah gde je stigao i do prvog tima. Usledio je Verder iz Bremena, a zatim Čelsi, Sevilja, Fiorentina, Anderčeht, Trabzon, Olimpijakos, Crvena zvezda, Al Ahli, Al Raed i Ferencvaroš u kojem je završio karijeru.

Marin je svojevremeno odigrao 41 meč za mlađe kategorije reprezentacije Nemačke, a zatim i 16 utakmica u seniorskoj selekciji. Između ostalog je bio deo tima i na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, gde je reprezentacija Nemačke igrala protiv Srbije. Naša selekcija dobila je taj meč minimalnim rezultatom, ali su Nemci na kraju stigli do trećeg mesta na turniru.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: