BIVŠI GOLMAN ZVEZDE POMOĆNIK U PARTIZANU! Branio kod Prosinečkog, Stanojević ga dovodi u Humsku!

Ne dešavaju se često u srpskom fudbalu ovakvi transferi, ali Aleksnadar Stanojević veruje u Aleksandra Kirovskog.

MN Press

Fudbalski klub Partizan napraviće velike promene pred početak nove sezone - na klupu će po treći put u karijeri sesti Aleksandar Stanojević, a njegov stručni štab činiće i mnogo novih lica. Od onih koji su do sada bili u klubu deo tima ostaće samo Marko Jovanović i Miša Filipović, dok će Đorđije Ćetković biti prekomandovan iz mlađih kategorija kako bi bio jedan od najvažnijih saradnika novog trenera.

Pored njega, Aleksandar Stanojević namerava da dovede čak četvoricu novih članova stručnog štaba. Kako prenosi "MozzartSport", reč je o Radomiru Kokoviću, Milanu Kuljiću, Branku Vukašinoviću i Aleksandru Kirovskom. Njegovo ime privuklo je najviše pažnje jer će za rad sa golmanima Partizana biti zadužen nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde.

Aleksandar Kirovski ponikao je u Zemunu, za čiji je prvi tim branio i na početku seniorske karijere, pre nego što se preselio na Marakanu. Kao izuzetno talentovan golman dve godine je bio član Crvene zvezde, ali je u tom periodu branio na tek sedam utakmica - dve prvenstvene i pet u Kupu Srbije.

Ubrzo se vratio u Zemun, a zatim je branio još i za Čukarički, Vardar, Budućnost iz Dobanovaca i Žarkovo. U Dobanovcima je završio golmansku karijeru, a zatim počeo da se bavi trenerskim poslom. Od 2022. godine radi u Partizanu - prvo kao trener golmana mlađih kategorija, zatim kao trener golmana u filijali Teleoptiku, a narednih dana i na novoj poziciji, kao trener golmana u prvom timu crno-belih.

Od Kirovskog će se očekivati da Aleksandar Jovanović naredne sezone ponovi partije iz takmičarske godine koja se nedavno završila, a u kojoj je bio ubedljivo najbolji igrač tima iz Humske. Takođe, zbog bolesti Nemanje Stevanovića i isteka ugovora Miloša Krunića Partizan u toku prelaznog roka treba da angažuje barem još jednog golmana, pa će sigurno i Kirovski imati uticaja na odluku Aleksandra Stanojevića o tom pojačanju.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Aleksandar Stanojević o sudijama.  YouTube/FK Partizan Beograd