Fudbal

ZLATAN GARANTOVAO ZA JOVIĆA, A ONDA OBRT! Luka spreman da "ispali" Milan, zna se i zbog koga

Autor Milutin Vujičić

Interesantna situacija u Milanu gde su odlučili da Luki Joviću ponude novi ugovor, ali sada se Srbin opasno nećka.

Izvor: MN Press/Instagram/FSSrbije

Da li će Luka Jović ostati u Milanu ili ga čeka nova selidba? Činilo se da je Jović zadovoljan u Milanu, čak je i legendarni Zlatan Ibrahimović garantovao za njega kod vlasnika i tražio je da mu daju novi ugovor, ali promena trenera i dolazak Paula Fonseke umesto Stefana Piolija "ohladili" su srpskog napadača.

Sada kada su u Milanu bili spremni da ponude novi ugovor Joviću, odgovorio im je da sačekaju još neko vreme na njegovu odluku jer nije siguran gde želi da nastavi karijeru. Želi garancije za narednu sezonu kod novog trenera, posebno nakon odlaska Žirua i najavljenog dolaska novih igrača (pre svih Zirkze), verovatno želeći i da se pkaže na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i da tako sebi čak obezbedi bolje uslove.

Jović je praktično slobodan agent i zato je zanimljiv klubovima iz Saudijske Arabije, ali i ruskom Zenitu, ali ni na jednu ponudu još nije rekao "da", pošto želi da dobro razmisli o svemu. Znamo da nije bio najsrećniji izborima od Real Madrida, pa stoga može i da se razume zašto se Joviću ne trči.

Podsećamo, Luka Jović je ponikao u redovima Crvene zvezde, a kasnije u karijeri nastupao je za Benfiku, Ajntraht, Real Madrid, Fiorentinu i Milan. Iako nije imao veliku ulogu u timu sa Madriđanima je osvojio titulu šampiona Evrope, što je najveći trofej u njegovoj karijeri. Pored toga je osvojio Superligu Srbije u dresu Zvezde, prvenstvo Portugala sa Benfikom, Kup Nemačke sa Ajntrahtom i četiri domaća trofeja sa Realom. Za reprezentaciju Srbije je postigao 10 golova, a učestvovao je na dva Svetska prvenstva i na spisku je za Evropsko prvenstvo.

Tokom prošle sezone u Seriji A, Luka Jović je postigao devet golova za Milan iako je uglavnom ulazio sa klupe u završnici mečeva.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)