Fudbal

SRAMAN TEKST O SRPSKIM NAVIJAČIMA! Englezi dižu frku pred EURO2024: Pomenuli su i Putina

Autor Milutin Vujičić

Ružno izveštavanje o srpskim navijačima koji će bodriti reprezentaciju u Nemačkoj.

Izvor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj još nije ni počelo, ali mediji u Engleskoj već su počeli da "filuju" svoje čitaoce o "zlim navijačima iz Srbije". Britanski tabloid "Dejli Mejl" objavio je grozan tekst uoči početka turnira gde je u prvi plan stavio srpske navijače koje su već u naslovu opisali kao "nasilničku armiju pro-putinovskih ultrasa", uz reportažu njihovog novinara Dejvida Vilksa koji je gledao jedan meč na "Marakani".

Iako autor navodi da najvatreniji navijači Crvene zvezde i Partizana ne navijaju organizovano za reprezentaciju Srbije, uspeo je da englesku javnost "preplaši" uoči meča u Gelzenkirhenu (16. jun), unapred upozoravajući da će policija biti u stanju visoke pripravnosti i da će se sprovoditi detaljna potraga "za oružjem i pirotehnikom".

Apostrofira se i da je bilo tuče na Svetskom prvenstvu u Rusiji kada je Srbija igrala sa Brazilom, što nikako nije tačno, dok se srpski navijači porede i sa navijačima Rusije koji su se sukobili sa Englezima u Marseju 2016. godine. Naravno, u čitavoj toj priči nisu bili nevini ni navijači Engleske, štaviše. Može se reći da je iza njih daleko više incidenata na utakmicama reprezentacije, ali nekako je to "gurnuto pod tepih".

Takođe, novinar Dejvid Vilks ističe da je tokom gostovanja u Srbiji upitao jednog navijača Crvene zvezde kakvu poruku ima za Engleze i dobio je odgovor: "Neka im je Bog u pomoći", čime je dodatno zastrašio svoje čitaoce.

"Naravno da smo ponosni, jer smo najbolji, najjači navijači. Niko ne može da parira Delijama na Balkanu. Engleska ekipa ima veliki potencijal, ali huliganizam je tamo u velikoj meri suzbijen. Nekada su ih se svi plašili, a sada ih se ne treba bojati. Ne bojimo se nikoga osim Boga", rekao je anonimni navijač za "Deji Mejl".

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)