Fudbal

ZVEZDA OSTAJE BEZ VELIKOG POJAČANJA: Tražila ga u januaru, može da dođe u novembru?!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda ga želi već šest meseci, ali moguće je da će posao propasti.

Izvor: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Fudbalski klub Crvena zvezda polako sklapa ekipu za narednu sezonu, a informacije iz Južne Koreje kažu da bi srpski šampion mogao da naiđe na veliki problem kada je reč o igraču koji je i tokom zime bio velika želja. Iako su u Beogradu optimistični da bi univerzalac Seol Jung Vu uskoro mogao da zaduži crveno-belu opremu i stavi se na raspolaganje Vladanu Milojeviću, korejski mediji imaju drugačije informacije.

Tamošnji "SPOTV" tvrdi da Ulsan ne želi da proda beka koji se snalazi dobro na oba boka sve do kraja tekuće sezone. Kako se u Južnoj Koreji prvenstvo igra po sistemu proleće-jesen, odnosno sezona završava tek za nekoliko meseci, Zvezda bi mogla da ostane bez igrača koji je projektovan kao prva opcija na levom boku u evropskim kvalifikacijama i napornom prvom delu sezone na tri fronta!

Transfer Seola Jung Vua u inostranstvo je dobra prilika za defanzivca koji je trenutno na oporavku od operacije ramena, ali... "To je pitanje budućnosti Seola Jung Vua, ali postoje procedure koje se moraju poštovati između klubova. Ne radi se samo o želji Zvezde, već je i sam Seol Jung Vu tražio operaciju ramena i razgovarao sa nama o tome", istakao je trener Ulsana u priči sa medijima.

Daleko konkretniji bio je jedan od čelnika kojeg je pomenuti medij kontaktirao za izjavu. "Ovo je priča koja je uvek dolazila iz Srbije. Od ranije postoji stalno interesovanje. Još uvek su zainteresovani, ali ništa nije dogovoreno", rekao je on i dodao: "Ulsan planira da iskoristi Seol Jung Vua čim se vrati nakon povrede. Igra važnu ulogu u našem planu za drugu polovinu godine i planiramo da ostanemo zajedno do kraja sezone."

Seol Jung Vu je reprezentativac Južne Koreje, a podjednako se dobro snalazi na obe bekovske pozicije. Crvenoj zvezdi je upravo to potrebno - Seol bi mogao da bude prava zamena za Milana Rodića, ali i da igra sa njim u paru, kao prvi izbor na mestu desnog beka.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: