Fudbal

ODLUČENO KAD SE IGRA DERBI! Poznat ceo raspored Superlige, prvo u Humskoj!

Autor Dušan Ninković

Nije bilo iznenađenja na žrebu za Supelrigu, Crvena zvezda sebi olakšala raspored.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Superliga Srbije počinje 19. jula, a već znamo kompletan raspored za narednu sezonu. Na sednici Zajednice Superligaša i Prvoligaša odlučeno je ko će sa kim i kada igrati u prva dva ranga srpskog fudbala, pa smo tako saznali i kada su na programu mečevi Crvene zvezde i Partizana u narednoj sezoni.

Kako i nalaže tradicija, prvi večiti derbi igraće se na stadionu tima koji je prethodnu sezonu završio na lošijoj poziciji. Tako će Partizan u devetom kolu Superlige Srbije, zakazanom za 27. septembar - ili neki dan okolo - ugostiti najvećeg rivala. Crvena zvezda će gostoprimstvo uzvratiti u prolećnom delu, odnosno u kolu koje je zakazano za 22. februar.

Aktuelni šampion Srbije Crvena zvezda novu takmičarsku godinu u srpskom fudbalu počeće sa dva uzastopna meča na svom terenu, kao što je bila praksa i prethodnih godina. Crveno-beli su na žrebanju ponovo imali priliku da prvi biraju i uzeli su jedinicu, a u uvodnim rundama igraće protiv Jedinstva sa Uba i Mladosti iz Lučana.

Zbog toga što ne mogu da budu u istoj polovini žreba, Partizan je uzeo broj devet, pa će prva dva meča nove sezone igrati u gostima. Tim koji će u novo prvenstvo povesti povratnik Aleksandar Stanojević prvo ide Napretku u Kruševac, a zatim i u goste Jedinstvu - ostaje da se vidi da li na Ub ili na neki drugi stadion koji će ekipa Nemanje matića prijaviti kao dom dok ne završe sve radove na stadionu "Dragan Džajić".

Kompletan raspored Superlige Srbije za narednu sezonu možete pogledati na zvaničnom sajtu takmičenja. Ovo su parovi prvog kola u elitnom takmičenju srpskog fudbala:

  • Crvena zvezda - Jedinstvo (Ub)
  • Mladost (Lučani) - OFK Beograd
  • Tekstilac - Vojvodina
  • Novi Pazar - Spartak
  • Čukarički - Radnički (Niš)
  • TSC - IMT
  • Radnički 1923 - Železničar
  • Napredak - Partizan

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: