Fudbal

"PARTIZAN JE POSTAO KAO ZADRUGA!" Rade Bogdanović udario na crno-bele: Ne znaju ni ko ih vodi!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler prokomentarisao dešavanja u Partizanu.

Izvor: MN Press/RTS/Printscreen

Fudbalski klub Partizan i ovog leta će pretrpeti velike promnee - najavljeno je da po treći put u karijeri na klupu seda Aleksandar Stanojević, dovodi novi stručni štab, a sigurno će biti izmena i u igračkom kadru tima iz Humske. Ipak, nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović nije zadovoljan kako trenutno izgleda situacija u Partizanu.

Po njegovim rečima, Partizan trenutno izgleda kao zadruga u kojoj se ne zna šta je čija odgovornost. Više nema kulta koji je nekada građen na stadionu u Humskoj, gde su veličanstvene karijere gradili neki od najvećih jugoslovenskih fudbalera svih vremena.

"Totalno su postali neorganizovani, klub koji je pao u zapećak. Takva jedna institucija, one pesme sa stadiona koje smo slušali, gledali Dragana Mancea, Mocu Vukotića, Nenada Bjekovića i sve ostale. Meni je fudbalski kluba Partizan uz maksimalno poštovanje prema njima, postao kao zadruga. Oni su postali kao neka zadruga. Niti znaju ko ih vodi, ja ne znam ko im je predsednik. Imaju jako puno problema, dobrim delom su sami krivi. Takmičenje je svima zanimljivije, posebno Zvezdi, kada je jak Partizan", rekao je nekadašnji fudbaler tokom gostovanja u emisiji na televiziji "K1".

Rade Bogdanović je o Partizanu kratko govorio i dok je pričao o reprezentaciji Srbije, a tada je kritikovao veliki broj stranaca u najboljim srpskim klubovima. Podsećamo, Bogdanović je svojevremeno bio reprezentativac Jugoslavije, a na klupskom nivou igrao je za Železničar iz Sarajeva, Atletiko Madrid, Verder i brojne druge timove.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: