SUPERLIGAŠ DOVEO 6. TRENERA ZA 12 MESECI! Izborili opstanak, pa okrenuli novi list!

Talentovani Marko Savić radio odličan posao u Voždovcu, a sada treba da pomogne Železničaru iz Pančeva.

MN Press

Fudbaleri Železničara iz Pančeva kroz baraž su izborili opstanak u Superligi Srbije, a u novo prvenstvo će ih povesti nov trener. Nakon veoma turbulentne sezone u kojoj je "Dizelka" promenila čak petoricu trenera, Pančevci su odlučili da poverenje ukažu mladom, talentovanom i već dokazanom Marku Saviću koji je do pre nekoliko meseci vodio Voždovac.

Njemu će pripasti čak da na klupi Železničara iz Pančeva nasledi Predraga Rogana, Aleksandra Lintu, Nenada Mijailovića, Sinišu Dobrašinovića i Tomislava Sivića - petoricu trenera koji su bili na klupi tokom debitantske sezone u Superligi. Treba istaći i da je Mijailović vodio klub u elitnom rangu bez potrebne licence, odnosno da ga je "pokrivao" legendarni fudbaler Rada Nebojša "Maradona" Petrović. Sada takvih problema neće biti.

"Pre svega želeo bih da se zahvalim predsedniku i čelnim ljudima kluba na ukazanom poverenju. Ka Železničaru me je privukla fenomenalna infrastruktura, ambiciozna uprava, kao i mogućnost da se selektira mlada ekipa koja će igrati atraktivan fudbal. Takođe, zahvalio bih se klubu što je obezbedio da sa mnom dođe i širok stručni štab, a o imenima novih trenera ćemo za nekoliko dana. Moj cilj je da napravimo pre svega igru koja će publiku privlačiti na naš stadion. Dok sam ga vodio, Voždovac je bio najmlađa ekipa u Evropi, volim mlade igrače, ali ne delim ih na mlade ili stare. Svakako ćemo dovesti određen broj mladih momaka, kako bi se oni razvijali i kako bi se razvijao ceo klub. Očekuje nas mnogo posla, ali verujem da ćemo napraviti dobru selekciju igrača koji mogu da iznesu ambicije kluba", rekao je Marko Savić nakon predstavljanja u novom klubu.

Talentovani srpski trener okončao je igračku karijeru još pre deceniju i po, sa samo 24 godine, a ubrzo se otisnuo u trenerske vode. Svojevremeno je radio u mlađim kategorijama Voždovca, zatim je vodio Levadiju u Estoniji, a u nedavno završenoj sezoni sedeo je na klupi tima sa krova tržnog centra.

Savić je napustio Voždovac nekoliko dana pred početak prolećnog dela sezone, a njegov odlazak i loša forma Voždovca su se poklopili. Iako su jesenas bili jedan od najboljih timova Superlige, momci iz naselja Braće Jerković su odigrali katastrofalno u drugom delu, pa je na kraju sezone tim morao da se preseli u Prvu ligu Srbije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

MOZZART BET SUPERLIGA (1. KOLO): Crvena zvezda - Vojvodina 5:0 / 30.07.2023.   Youtube/Arena sport TV