ZVEZDA TERA ČEHE DA OBORE REKORD ZBOG TRANSFERA: Hoće ofanzivca crveno-belih, ali moraju papreno da plate!

Može da ide, ali za 6.000.000 evra!

MN Press

Crvena zvezda je već krenula sa pojačanjima za narednu sezonu, pa su tako stigli Nemanja Stojić, Dalsio Gomeš i Luka Ilić, a ima i odlazaka. Klub su napustili Marko Stamenić, Osman Bukari, Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović i Zoran Popović. A to nije kraj!

Sada češki mediji prenose da je Slavija iz Praga zainteresovana da dovede Pitera Olajinku! Nigerijski vezista je počeo u napadačkom tandemu sa Žan Filipom Krasoom, a sada bi obojica mogli da napuste klub. Za Olajinku se interesuje klub iz koga je on i stigao u Beograd, a kako ofanzivac ima ugovor do 2026. godine moraće Česi da ga plate.

Na 43 meča za Zvezdu on je postigao 12 golova i asistirao kod sedam, a 28-godišnji Nigerijac je na ceni. Češki mediji tvrde da je Zvezdi i dalje bitan, ali da su crveno-beli spremni da ga puste za 6.000.000 evra. Teško da će Slavija to platiti jer su do sada najviše novca dali za Nikolae Stančijua i Davida Zimu koje su platili 4.000.000 evra. 

Ofanzivni vezista koji se najbolje snalazi na levom krilu je igrao u Albaniji za Bilis i Skenderbeu, zatim u turskom delu Kipra, pa u Belgiji, a u Češkoj je igrao fudbal karijere. Tu je upisao 178 mečeva i 49 golova, pa je stigao i da debituje za reprezentaciju Nigerije. Videćemo da li će nastaviti sa igrama u Srbiji ili će se vratiti u Češku.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Piter Olajinka  MONDO/Dušan Ninković