Fudbal

KATASTROFA HOLANDIJE, BIZARNA POVREDA 5 DANA PRED EURO: Sam sebe izbacio sa takmičenja posle sjajne sezone!

Autor Nikola Lalović

Ovako nešto se ne pamti, ali moraće Holandija bez njega.

Izvor: EPA - EFE/Rungroj Yongrit

Samo nekoliko dana pred Evropsko prvenstvo jedan od najboljih veznih igrača Holandije Teun Kopmajners se povredio! Ovaj 26-godišnji centralni vezista Atalante se povredio sam i to na zagrevanju samo pet dana pre prvog meča "oranja". Pre prijateljskog meča sa Islandom on se zagrevao i povredio je mišić. Da stvar bude još gora zbog povrede na Euro ne ide ni Frenki De Jong, koji se nije oporavio od povrede članka i neće otiči u Nemačku. To znači da će Ronald Kuman biti bez četvorice vezista jer u timu neće biti ni Martena de Rona i Matsa Vifera. 

Što se tiče Kompajnersa on je u životnoj formi i ove sezone je sa Atalantom stigao do finala Kupa Italije i do titule u Ligi Evrope. Dao je 15 golova i imao je sedam asistencija, a na pragu je prelaska u Juventus koji ga vidi kao lidera veznog reda pod trenerskom palicom Tijaga Mote.

U sredini veznog reda imaće mnogo muke sa sastavom tima selektor Ronald Kuman. Ostali su mu iskusni Žoržinjo Vajnaldum, Rajan Gravenberh koji je dugo bio povređen, dvojac izu PSV-a Virman i Šuten i Rejinders iz Milana. Na sve to sam selektor Ronald Kuman ima privatnih problema jer je nedavno saznao da se njegovoj supruzi vratio rak

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Tagovi