Fudbal

NISAM MOGAO DA IDEM ULICOM, DOBACIVALI SU MI! Dušan Tadić se oglasio pred EURO - ovo je njegova poruka navijačima

Autor Mladen Šolak

Kapiten Srbije govorio je o Evropskom prvenstvu uoči odlaska reprezentacije u Nemačku.

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, selektor Dragan Stojković Piksi poslao je poslednju poruku naciji pred put na EURO 2024, a oglasio se i kapiten "orlova", Dušan Tadić.

Uoči svog debija na evropskom prvenstvu, lider reprezentacije Srbije govorio je pre svega o cilju ekipe na turniru na kojem će zaigrati od nedelje i meča protiv Engleske. "Imali smo dve provere, zadovoljan sam, rezultati i nisu toliko bitni, koliko da se osetimo, uigramo. I sada ide ono najbitnije. Razmišljamo o Englezima, idemo od utakmice do utakmice, fokus je na prvoj narednoj utakmici. Učinićemo sve da ostvarimo dobar rezultat, neće biti lako, jer su Englezi, kao što svi znate, među glavnim favoritima na šampionatu. Cilj je da prođemo u narednu rundu, to želimo, mislim i da možemo".

Poput selektora Stojkovića, i Tadić primećuje da nema euforije i takođe pravi paralelu sa Mundijalom u Kataru 2022, gde je naš tim otišao sa visokim ambicijama i uz krupne reči, a tamo doživeo neuspeh. "Nema euforije, sećam se tada da nisam mogao da idem ulicom, a da mi neko ne dobaci 'idemo do polufinala'. Dobro je da nema velike euforije, da iz tog nekog mira učinimo sve da prođemo u narednu fazu šampionata. Sve ćemo učiniti da postignemo dobar rezultat. Ne bih se bavio računicom, poenta je da osvojimo što više bodova. Raspored je sličan onom sa SP u Kataru, na startu igramo sa najjačim rivalom, onda sa uslovno rečeno 'najslabijim' i na kraju sa Danskom, slekcijom koja je po kvalitetu negde u rangu sa nama. Raspored nije toliko bitan, važno je koliko bodova osvojiš. Englezi? Izgubili su od Islanda u poslednjoj proveri, ali stekao sam utisak da se nisu mnogo uzbudili zbog toga. Znamo svi koji kvalitet poseduju, pre su hteli da odrade neki dobar trening, nego da budu fokusirani na rezultat. U postavi nisu imali nekoliko igrača koji će sigurno početi protiv nas".

Govorio je Tadić i o razgovoru sa Zlatanom Ibrahimovićem. "Ostavio je veliki trag u Ajaksu, ali i svetskom fudbalu. Malo smo se ispričali, više privatno, poznajemo se od ranije".

(MONDO - M.Š)