Fudbal

ZAVIRIO SAM U HOTEL SRBIJE U NEMAČKOJ, SVE PRŠTI OD LUKSUZA! Ušli smo gde ne smemo i ostali bez daha - pogledajte

Autori Mladen Šolak Milutin Vujičić

Hotel u kojem je reprezentacija Srbije u Nemačkoj zaista oduzima dah. Od izveštača MONDA sa Evropskog prvenstva, Milutina Vujičića.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Fudbalska reprezentacija Srbije doputovala je u utorak u hotel "Maksimlijans" u Augsburgu, koji će joj biti dom u naredne dve nedelje grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Ekipu selektora Dragana Stojkovića Piksija dočekala je grupa od nekoliko desetina navijača, koji su posebno ostali oduševljeni kada je pred njih izašao jedan srpski fudbaler.

Iako je bilo veoma "sadržajno" pred hotelom, uz navijanje srpskih navijača i provokaciju nekoliko Albanaca iz automobila, fudbaleri su se zadržali ispred ulaza samo nekoliko sekundi - dovoljno da pokupe svoje stvari i da krenu ka svojim sobama na odmor.

Dok su se fudbaleri raspremali, uspeli smo da zavirimo u unutrašnjost hotela, iako je to zabranjeno. "Maksimilijans" (ili u originalu Maximilian's) smešten je na 400 metara od centra grada u bavarskom delu pokrajine Švabije i na oko 50 kilometara od Minhena, u kojem će Srbija igrati protiv Slovenije i Danske. U tom hotelu boravili su i reprezentacija Nemačke, Bajern i Borusija Dortmund.

Sobe su ukrašene umetničkim delima, 4K UHD Smart televizorima, opremljene ultra-brzim internetom, podrazumeva se da hotel ima luksuznu teretanu, spa centar koji se prostire na 360 metara kvadratnih, nekoliko sauna... S obzirom na to da selektor Stojković voli da sa ekipom prošeta gradom na gostovanjima, sigurno je da će u Augsburgu uživati u tim izlascima na otvoreno, jer je hotel na savršenoj lokaciji za šetače i centar grada mu je nadohvat ruke. Pogledajte kako izgledaju sobe:

Noćenje u ovom hotelu za dve odrasle osobe košta 46.705 dinara, a pogledajte kako izgleda mali deo hotela u koji smo uspeli da doslovno utrčimo i u kojem će selektor Stojković držati sastanke sa ekipom i konferencije za novinare. Njena veličina je 1.200 kvadratnih metara.

Zgrada u kojoj se nalazi hotel Srbije dobila je sadašnji izgled 1956, kada je obnovljena posle Drugog svetskog rata, prema planu arhitehte Ulriha Rahtmajera. Na istom mestu je i pre rata postojao hotel, ali je uništen bombama. U ovom trenutku, hotel ima 132 sobe i potpuno je renoviran 2012. Nadamo se da će ga reprezentativci Srbije i navijači pamtiti samo po dobru na Evropskom prvenstvu čiji početak jedva čekamo. Piksijevi "Orlovi" igraće prvi meč u nedelju protiv Engleske u Gelzenkirhenu.

(MONDO - Milutin Vujičić)