Fudbal

ENGLESKA IMA SAMO NJEGA, A NE MOŽE DA IGRA PROTIV SRBIJE: Ključni igrač otpao, Sautgejt mora da eksperimentiše!

Autor Nikola Lalović

Geret Sautgejt je na Euro poveo samo jednog levog beka, a sada on ne može da igra!

Izvor: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Završen je i prvi trening Engleske pred meč sa Srbijom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a sada je jasno da jedan od igrača neće moći da nastupi za selekciju Gereta Sautgejta. Iako je levi bek Mančester junajteda Luk Šo trenirao sa timom ipak engleski "Ekspres" ističe da on neće moći da se oporavi za duel sa Srbijom i da će biti spreman tek za drugi meč grupe C koji Engleska igra sa Danskom 20. juna. 

Ipak on nije jedini koji brine Sautgejta. Na meču sa Islandom koji je Engleska odigrala jako loše Džon Stons je morao da izađe na poluvremenu i tada ga je zamenio Ezri Konsa. Problem ima i Bukajo Saka koji je odigrao tek poslednjih 25 minuta kada je ušao umesto krilnog fudbalera Njukasla Entonija Gordona.

Najveću glavobolju selektoru zadaje Luk Šo koji nije igrao od sredine februara i sada se tek vratio na treninge. U nedostatku njega najverovatnije je da će na levok boku igrati jedan od tri desna beka u sastavu - Kajl Voker, Kjeran Tripije ili Trent Aleksandaer Arnold.

Što se tiče Stonsa on je prva opcija a mestu štopera i problem je ako ne bude igrao, pošto je već iz konkurencije ispao njegov partner u centru odbrane u prethodnom periodu u nacionalnom timu Hari Megvajer. Od štopera Sautgejt osim njih na raspolaganju ima Marka Geija iz Kristal Palasa, Ezrija Konsu iz Aston Vile, Džoa Gomeza iz Liverpula i Luisa Danka iz Brajtona. 

Što se tiče situacije sa ofanzivcima, mnogo je bolja. Čak i ako Bukajo Saka ne bude mogao da startuje na krilu, ima Sautgejt mnogo opcija. Kao siguran starter se računa Fil Foden iz Mančester sitija, a tu su i Ebereči Eze iz Kristal Palasa, Kol Palmer iz Čelsija, Džarod Bouven iz Vest Hema kao i fudbaler Aston Vile Oli Votkins. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: