Fudbal

ENGLESKA IMA IGRAČA VIŠE NA EURU! Sautgejt "prevario" UEFA, našao način da ga priključi ekipi!

Autor Nikola Lalović

Geret Sautgejt će trenirati sa 27 igrača na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

Izvor: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Engleska se sprema za početak Evropskog prvenstva i za meč sa Srbijom u prvom kolu, a selektor Geret Sautgejt ima novog čoveka na treninzima! Iako je dozvoljeno da 26 igrača bude na spisku odlučio je Sautgejt da ima 27 fudbalera na raspolaganju. O čemu se radi? 

Šef struke "gordog albiona" je pozvao i veterana, rezervnog golmana Mančester junatjeda Toma Hitona da se pridruži treninzima. On neće imati pravo nastupa za Englesku i vodiće se kao deo delegacije, a ne igrač, ali ravnopravno učestvuje na treninzima. 

Iskusni 38-godišnji golman rođen u Česteru počeo je karijeru u Mančester junajtedu, ali nikada tu nije dobio pravu šansu. Išao je na veliki broj pozajmica, a kada je 2010. odlučio da napusti klub pokazao je kvalitet. Postao je prvi golman Kardifa, pa je branio u Bristolu i zatim je šest godina igrao za Barnli i tu je postao i reprezentativac. Odigrao je tri meča za nacionalni tim, ali je godinama sedeo na klupi kao drugi i treći golman.

Na golu Engleske će protiv Srbije skoro sigurno biti Džordan Pikford, dok su mu rezerve Din Henderson i Aron Ramsdejl. Mnogo više je bilo nemira oko napadača i vezista, pošto se veliki deo javnosti nije složio sa njegovom odlukom da ne pozove Džejmsa Medisona i Džeka Griliša.

"Imamo sreće što imamo toliko opcija u napadu, ali svako nudi nešto drugo. Medison o Džek nam daju nešto drugo, tako da je bilo teško da ih otpišem. Mnogo puta sam pričao o tome sa stručnim štabom i probao sam da budem fer. Stojimo iza naše odluke i shvatamo šta je naš put. Obojica su sjajni karakteri sa koji je sjajno raditi", rekao je Sautgejt kada je pričao o konačnom sastavu svog tima.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: