BURZO MARADONA NA KLUPI TREĆELIGAŠA: Bivši igrač Zvezde treniraće crnogorski tim!

Legendarni ofanzivac Budućnosti preuzeo gradskog rivala u Podgorici.

Instagram/fk_zabjelo/printscreen

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i jedan od najvećih miljenika navijača crveno-belih u godinama kada je nosio dres tima sa Marakane počinje trenersku karijeru u trećoj ligi Crne gore! Novi trener FK Zabjelo, kluba iz podgoričkog predgrađa, jeste Igor Burzanović (38).

Biće to prvi samostalni trenerski posao za "Burza Maradonu", koji je na početku karijere bio jedan od najtalentovanijih fudbalera u regionu. Pažnju je na sebe skrenuo igrama u Budućnosti iz Podgorice, gde je četiri godine bio prvotimac, a zatim je dve godine nosio dres Crvene zvezde - uz jednu pozajmicu nazad u Podgoricu.

Ofanzivni vezni prefinjene tehnike trebalo je da bude jedan od najboljih igrača na ovim prostorima svih vremena, ali se karijera ni blizu nije tako dobro razvijala. Usledili su klubovi u Japanu i na Tajlandu, zatim povratak u Budućnost iz Pdogorice, pa avanture u Kazahstanu i Kini, pre nego što se još jednom oprobao u Crnoj Gori - kao fudbaler Budućnosti iz Podgorice, OFK Petrovca i Iskre iz Danilovgrada.

Navijači Crvene zvezde verovatno ga i dalje najviše pamte po promašenoj prilici oprotiv Glazgov Rendžersa u evropskim kvalifikacijama, kada je ceo dvomeč odlučio gol Naća nova u nadoknadi prvog susreta. Za crveno-bele odigrao je ukupno 61 meč, uz 14 postignutih golova i jednu osvojenu šampionsku titulu. Ta vremena davno su iza Burzanovića, koji je sada na početku potpuno drugačije karijere.

Nakon što je radio kao pomoćni trener u Iskri, gde je i završio kariejru, Burzanović se prihvatio samostalnog posla. Sada će imati zadatak da predvodi Zabjelo do povratka u drugi rang crnogorskog fudbala, nakon nekoliko godina u trećeligaškom društvu. FK Zabjelo je prethodnu sezonu završio na četvrtoj poziciji.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Dusan Vlahovic   MONDO/Milutin Vujičić