Uživo

DA IZAĐEMO "GORE" I DA NAPADNEMO ENGLEZE! Rus iznenadio Pavlovića: Znate da ćemo navijati za vas?

Srpski reprezentativac Strahinja Pavlović obratio se javnosti iz Augzburga pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Od reportera MONDA Milutina Vujičića sa EURO2024.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Reprezentativac Srbije Strahinja Pavlović obratio se medijima iz Augzburga i poručio da bi "napao Engleze" od prvog minuta, dodavši da nije samo Hari Kejn jedina opasnost "Gordog Albiona". Takođe, čuo je da će i Rusi u Nemačkoj navijati za Srbiju pošto je njihova reprezentatcija suspendovana zbog rata.

Kompletno obraćanje Strahinje Pavlovića pronađite klikom na karticu "razvoj događaja".

14:09

Kraj obraćanja!

Strahinja Pavlović završio je obraćanje na konferenciji za medije. Ispod pročitajte sve njegove odgovore!

14:09

Imaju li manu Englezi?

"Imaju ih sve ekipe, tako je i sa Englezima, videli ste i protiv Islanda da su bili dobro organizovani i uspeli su da ih ugroze i pobede. Tako da, siguran sam da ćemo se pripremiti dobro", poručio je Pavlović.

14:08

Šta je rekao Piksi?

"Imali smo prvi sastanak gde nam je selektor predstavio plan i kako razmišlja i normalno da je prvi cilj turnira da prođemo grupnu fazu i napravimo korak više. Svi smo svesni da je to moguće, samo moramo da budemo tim. Dosta je pričao o timskom duhu i pokazali smo već da smo dobra ekipa i možemo da budemo opasni, ali nam je ukazao i na greške koje smo imali tokom prošlih kvalifikacija i to je to. U suštini, veruje u nas, mi svi verujemo da možemo da prođemo grupu", rekao je Pavlović i rekao da bi lično "izašao gore i probao da ih napadne".

Izvor: MN Press

14:05

Kako da zaustavimo Engleze?

"Mislim da baš zbog toga što su opasni sa svih strana da moramo da se spustimo malo više dole, da se branimo dole jer će to biti neophodno u dobrom delu utakmice. Koliko god su dobri, moramo da igramo naš fudbal i moramo napadački, da dajemo golove i mislim da na toj utakmici će nam biti potrebno i jedno i drugo", objasnio je Pavlović.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

14:03

Lazina škola!

"To je jako lep podatak da tri igrača dolaze iz jedne Osnovne škole "Laza Lazarević" u Šapcu. Birmančević, Lukić i ja živeli smo jako blizu. Njih dvojica su praktično kuća do kuće, a ja sam na kilomentar. Znamo se od malih nogu. To je jedan jako lepo podatak i hteo bih da pozdravim sve iz škole Laza Lazarević", rekao je Pavlović.

14:01

Englezi?

"To su sve igrači koji igraju na nivou i koji su navikli na pritisak i to im neće biti ništa nepoznato, da igraju pod pritiskom, ne vidim ništa specijalno što može da nam pomogne. Znamo sve o njima i mi pokušavamo da se pripremimo što je bolje moguće, ali daćemo sve od sebe", rekao je Pavlović.

Izvor: MN Press

14:00

Hoćemo li igrati sa četiri pozadi?

"Mislim da će ta opcija sa četiri pozadi i dalje biti tu jer smo svakako igrali sa tri pozadi i uigraniji smo u toj formaciji, ali zaista ne znam... Sigurno je da ćemo je koristiti i u budućnosti. Što se tiče ekipe, ne mogu da kažem", rekao je Pavlović o foormaciji Srbije.

13:59

Taktika?

"Ne mogu da otkrivam, radili smo odvojeno, napadači svoj deo, a mi svoj. Radili smo na individualnim greškama koje smo pravili i dosta toga smo radili na fizičkoj spremi i to su neke stvari na kojima smo radili", rekao je Pavlović.

"Mnogo više vremena nego pred Katar i bilo koje okupljanje pre toga, imali smo petnaestak dana, dve pripremne utakmice da radimo na nekim stvarima i mi smo ekipa koja je uvek igrala na gol više i dosta ofanzivno, svakako smo radili na tome i ofanzivni igrači treba dosta da pomažu nama što se videlo na prethodnoj utakmici. Ceo tim mora da napada i da se brani. To je ključ pobede", rekao je Pavlović.

13:56

O navijačima

"Dobro je što nismo primili gol od Švedske i dobro smo odigrali defanzivno. Što se tiče podrške, naravno da nam znači i prijatno smo iznenađeni što je bilo toliko navijača na treningu", rekao je Pavlović.

13:54

Po čemu smo jaki?

"Ove četiri godine smo pokazali da igramo dobar fudbal, na gol više, a više problema smo imali sa primanjem golova. To su uglavnom bili problemi u defanzivi i mogli smo neke utakmice da pobedimo da smo bolje igrali kao tim u odbrani. Mislim da smo dosta radili na tome i mislim da ako nastavimo da igramo fudbal kao iz kvalifikacija da možemo svakog da ugrozimo jer je to naša najveća snaga", rekao je Pavlović.

"Dosta sam napredovao u Salcburgu i nadam se da će biti sve bolje".

13:52

Džud Belingem?

"Kako ga zaustaviti? Sjajan fudbaler, šta da kažem, osvojio je mnogo toga i moramo da pazimo da ga zaustavimo", rekao je Pavlović.

Izvor: MN Press

13:52

Da li je Srbija bolja sada?

"Imali smo nastup u Kataru gde nismo dobro odigrali, nismo bili u formi i nismo igrali tako dobro. Sada mislim da postoji neka razlika u odnosu na to i bolje smo pripremljeni za to takmičenje. Verujem da će biti bolje nego pre dve godine", rekao je Pavlović.

13:51

Rus podržao Srbiju!

"Rusi će biti ovde i podržaće vas, pošto moja reprezentacija nije ovde... Izgubili ste 4:0 od Rusije u Moskvi, da li ste naučili nešto iz tog meča?", pitao je kolega iz Rusije.

"Bilo je teško jer smo ostali sa igračem manje, videli smo neke greške, ali to je bila prijateljska utakmica i ne brinemo previše o tome", rekao je Pavlović koji je potom upitan da li je imao neke ponude iz Rusije, ali nije mogao da se seti sa kojim klubovima je imao kontakte.

Izvor: MN Press

13:48

Daćemo 100 odsto!

"Imaju jak tim, ofanzivno pre svega, to je težak izazov za nas. Kako se spremiti za Harija Kejna? Neverovatan igrač, imao je sjajnu sezonu, ali ako hoćete da ga zaustavite, moramo da igramo zajedno i da damo više od 100 odsto. Moramo da budemo zajedno i da se zajedno branimo i to je ključno za nas", poručio je Pavlović.

"Kako da zadržimo balans? To je nešto na čemu radimo, imamo još vremena".

"Imamo dosta iskusnih igrača koji će nam dati dobre savete", rekao je Pavlović o savetima Mitrovića.

13:46

Koliko je ovo veliki test za Srbiju?

"Imamo tešku grupu i imamo jedan od najtežih protivnika na turniru i to će biti najteža utakmica na prvenstvu. Moramo da se pripremimo najbolje moguće i da na kraju dođemo do pozitivnog rezultata. Takođe, Slovenija i Danska su sjajne ekipe i moramo dosta da uradimo da prođemo grupu", rekao je Pavlović.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

13:33

Čeka se Pavlović!

Sjajni defanzivac Srbije odgovaraće na pitanja medija iz Engleske i Srbije.

12:38

Šta niste videli na treningu?

Dragan Stojković Piksi je tokom 90 minuta treninga uigravao možda i taktiku za Englesku, koja je iznenađenje...

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

12:07

Kako je bilo na treningu Srbije?

Fudbaleri Srbije odradili su u sredu prvi trening u Augzburgu na stadionu "Rozenau" i to pred navijačima. Njih više od 3.000 bilo je na tribinama, tako da je bilo aplauza, skandiranja, ali i suza kada su dobili potpis.

12:04

Dobro došli!

Danas u 13.45 čeka nas drugo obraćanje reprezentativaca Srbije iz Augzburga, grada u kome se "orlovi" spremaju za nastup na Evropskom prvenstvu. Nakon što je u utorak svoja očekivanja izneo Nemanja Gudelj, danas ćemo čuti šta ima da kaže Strahinja Pavlović.

Ostanite na MONDU, naš reporter je na licu mesta i uživo iz minuta u minut pratiće obraćanje Pavlovića.

Ukratko

  • Strahinja Pavlović obratio se medijima
  • Poručio je da se ne plaši Engleza
  • Veruje da ćemo napasti od prvog minuta
učitaj još +