Fudbal

GDE JOŠ IMA ORIGINAL DRES ZA 2.800 DINARA!? Ceo grad navija za Augzburg, cenama počastili navijače! (FOTO)

Autori Milutin Vujičić Dušan Ninković

Svratili smo u zvaničnu prodavnicu Augzburga i iznenadili se cenama. Od reportera MONDA Milutina Vujičića sa EURO2024.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

"Ljudi, ovde je svakog vikenda pun stadion! Verujte mi…", poručuje nam Srbin Zlatko ispred hotela "Maksimilijan" objašnjavajući da grešimo kada kažemo da u Augzburgu ne vole fudbal. Ispostavlja se, možda ih toliko "ne loži" Evropsko prvenstvo u fudbalu, ali za svoj klub Augzburg žive. Srbija je u sredu trenirala na "Rozenau" stadionu, sada oronulom, ali do pre 18 godina glavnom na kome je igrao lokalni fudbalski klub.

Da ga vole Augzburžani, može da se vidi po nalepnicama na svakom koraku, ponekim grafitom van centra, ali i po dresovima koji se ponosno nose na gradskom trgu. Ne samo da vole svoj klub, nego im je vrlo jeftino i da "nabave" opremu jednog od najstarijih nemačkih klubova.

U gradskom jezgru nalazi se zvanična prodavnica Augzburga u kojoj, kažu kolege, može da se kupi "šuškavac" za 18 evra. Pročulo se za to, pošto manje od 24 sata kasnije - nije bilo nijednog više u prodaji. U njihovom "šopu" mogu da se kupe prošlogodišnji dresovi za 24 evra, dečiji su po 15, dok trening oprema može da se kupi za svega 18 evra. U pitanju su popusti i od 70 odsto, čime su u Augzburgu želeli da "počiste" kolekciju za prošlu sezonu i nižim cenama zahvale se navijačima za podršku.

Obične majice za trening mogu da se kupe za 12 evra, "vindjakna" staje svega 27, dok je zimsku kapu moguće nabaviti i za sedam evra. S obzirom na to da je daleko hladnije nego u Srbiji u junu, ko zna, možda ćemo morati i da ih nosimo do kraja Evropskog prvenstva.

Pogledajte kako izgleda zvanična prodavnica Augzburga i kakve su cene:

(MONDO/Milutin Vujičić)

BONUS VIDEO: