SRBIJA PROTIV ENGLESKE ZAPOČINJE EP: Kad se igra, gde je prenos i za koga se Piksi odlučio u startnih 11

Srbija igra protiv Engleske prvi meč na Evropskom prvenstvu.

Printscreen/Arena Sport

Vreme je! Srbija kreće na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Čekalo se na ovo dugo, sada je čekanju došao kraj. U nedelju od 21 čas "orlovi" će igrati protiv Engleske. Prvi ispit u Nemačkoj ekipa Dragana Stojkovića imaće protiv najtežeg rivala u grupi i jednog od favorita za osvajanje takmičenja.

Srpski reprezentativci i selektor Piksi već danima ističu da strah ne postoji, da će tim da pruži maksimum i da neće biti povlačenja. "Ako postignemo prvi gol, naređenje je da postignu i drugi. Vrlo prosto. To su sada pomalo šaljiva pitanja, ali videćemo kako se razvija utakmica i videćemo kako će se odvijati dalje. Potrebno je da budemo na maksimumu. Probaćemo da napravimo šanse, ali da ne zaboravimo da se igra na dva gola. Ovo je turnir, svaki gol je važan, svaki karton je važan. Bićemo spremni za taj izazov koji se zove Engleska", poručio je selektor.

Spremaju se igrači za početak meča, navijači koji su otišli na lice mesta da bodre ekipu su se već okupili i znaju protokol odlaska na stadion. Velika podrška stiže i iz Srbije gde će skoro svi da budu "zalepljeni" uz televizore, telefone ili na koji god način da planiraju da gledaju meč.

KAD I GDE SE IGRA

Da vas još jednom podsetimo na osnovne informacije. Meč između Srbije i Engleske igra se u Gelzenkirhenu i počinje u 21 čas.

GDE JE PRENOS

Prenos utakmice je na Areni sport 1 Premium kao i na RTS 1. Naravno, kao što ste i navikli tekstualni prenos možete da pratite na MONDU, a informacije sa lica mesta javljaće i naš izveštač Milutin Vujičić.

KO IGRA ZA SRBIJU?

MN Press 

Ko će da igra za Srbiju? Selektor Stojković naglasio je nekoliko puta da već neko vreme zna kojih startnih 11 će da izađe na travnatu površinu u Gelzenkirhenu.

Ovako bi trebalo da izgleda postava: V. Milinković-Savić - Mijailović, Milenković, Pavlović - Živković, Lukić, Gudelj, S. Milinković-Savić, Kostić - Tadić - Vlahović.

SA KIM SMO U GRUPI?

Pored Engleske u grupi sa Srbijom su još i selekcije Danske i Slovenije. Upravo će te dve selekcije da odigraju svoj meč pre početka meča "orlova". Taj duel počinje u 18 časova i srpski reprezentativci znaće rezultat tog meča pre izlaska na teren.

U drugom kolu grupne faze Srbija igra sa Slovencima (20.6 u 15 časova), pa onda sa Danskom (25.06 u 21 čas).

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Piksi žonglira  MONDO/Milutin Vujičić