ISPRAVKA: Uoči utakmice u Gelzenkirhenu sukobili su se srpski i nemački navijači, ne Albanci

Na portalu MONDO 16. juna objavljena je viralna manipulacija da su se u Nemačkoj sukobili srpski i albanski navijači. Istina je da su se sukobili srpski i nemački navijači i ovim putem ispravljamo lažnu vest.

Twitter/printscreen

Na portalu MONDO 16. juna objavljena je dezinformacija da su u tuči navijača u Gelzenkirhenu učestvovali srpski, a ne albanski navijači. To je bila dezinformacija i recikliranje starog sadržaja.

U okršaju navijača u nemačkom gradu Gelzenkirkenu — gradu domaćinu utakmice između reprezentacija Srbije i Engleske na Evropskom prvenstvu u fudbalu održane 16. juna — privedeno je sedam srpskih i jedan engleski državljanin.

Suprotno objavljenom na našem portalu, na konferenciji za medije održane te večeri pripadnici nemačke vlasti su istakli sledeće: „Policija je oko 15.45 obaveštena o sukobu srpskih i engleskih fudbalskih navijača na području Arminštrase. Policajci za suzbijanje nereda su raspoređeni i razdvojili dve strane. Priveli su sedam srpskih navijača i podneli krivičnu prijavu za nanošenje teških telesnih povreda“.

Objave u kojima se tvrdi da su u tuči učestovali albanski, a ne srpski navijači su dezinformacije i recikliranje starog sadržaja.