IMAMO IGRAČA MANJE NA TERENU! Rade Bogdanović kritikuje: Od kad je Vlahovića majka rodila nije igrao ovo!

Stručni konsultant Radio-televizije Srbije kritikuje ofanzivnu formaciju Srbije protiv Engleske.

RTS/screenshot

Analizirajući prvo poluvreme utakmice Srbija - Engleska, stručni konsultant Radio-televizije Srbije i bivši fudbaler Rade Bogdanović kritikovao je jednu odluku selektora Dragana Stojkovića Piksija. Prema njegovom mišljenju, napadač "orlova" Dušan Vlahović nije trebalo da igra po desnoj strani napada, iza najisturenijeg Aleksandra Mitrovića, već u špicu.

"Imamo igrača manje", rekao je Rade Bogdanović. "Vlahović prvi put u svom životu od kako ga je majka rodila igra po desnoj strani, on je centarfor, zabio je 16 golova, a igra po desnoj strani. Već imaš tu levonogog Živkovića, fali ti igrač u sredini, videli ste kako smo primili prvi gol. Ono je mnogo jednostavno, da igrač prođe kroz celu sredinu, a pretrči 30 metara i svi gledaju u loptu, ne u igrača".

Uprkos kritici, Bogdanović je rekao da nije potpuno nezadovoljan rezultatom 0:1. "Lično sam zadovoljan, primili smo samo jedan gol".

Prema njegovoj oceni, "orlovi" su ušli sa previše straha i zato su primili gol pre 15. minuta. "Cela ekipa je ušla sa strahom, nije bilo samopouzdanja, već prevelikog respekta. Englezi jesu dobra ekipa, ali danas se može sa svakim igrati", dodao je Bogdanović.

Pogledajte kako izgleda meč Srbija - Engleska, sa kojeg je Filip Kostić izašao u suzama.

(MONDO - M.Š)