KATASTROFA ZA SRBIJU, FUDBALER ZAVRŠIO TURNIR? Piksi: Može biti da je teže... Ne bih voleo!

Selektor Stojković otkrio detalje o povredi Filipa Kostića.

Christopher Neundorf/EPA

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi morao je da napravi prinudnu promenu u finišu prvog dela meča protiv Engleske, jer Filip Kostić nije mogao da nastavi utakmicu. Krilni fudbaler koji je držao čitav levi bok ostao je na travi nakon jednog duela i odmah zatražio izmenu, a samo nekoliko sekundi kasnije u suzama je napustio teren...

Na teren je umesto njega kročio Filip Mladenović, a moguće je da ćemo igrača Panatinaikosa na tom mestu gledati i do kraja šampionata. Ukoliko se ispostavi da je Kostićeva povreda teže prirode, za njega je EURO 2024 završen, pa će Mladenović ostati jedina opcija selektora Stojkovića na levoj strani terena, ukoliko ostanemo pri formaciji 3-5-2. O težini povrede govorio je i Piksi.

"Kostić će u ponedeljak biti podvrgnut snimcima. Može biti da je teže povređen, iako ne bih voleo. Osetio je bol u spoljnom delu kolena. Pretpostavljam da su ligamenti u pitanju. Ne volim da govorim ako nisam siguran. Trenutno je pod oblogama, u ledu, kao posledica sudara sa Vokerom ili Beligemom", rekao je selekto Srbije Dragan Stojković.

Krilni fudbaler Filip Kostić jedan je od najkvalitetnijih i najiskusnijih reprezentativaca Srbije u trenutnom sastavu. Za seniorsku selekciju Srbije odigrao je 64 meča, a ovo mu je treće veliko takmičenje. U Rusiji 2018. godine nastupio je na sva tri meča grupne faze, dok je četiri godine kasnije u Kataru propustio prvi meč protiv Brazila jer nije bio dovoljno oporavljen od povrede.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Miloš Veljković posle Srbija Engleska na EURO2024  MONDO/Milutin Vujičić