Fudbal

UEFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV PROVOKATORA: Albanski novinar napravio skandal pred srpskim navijačima

Autor Nemanja Stanojčić

UEFA je odmah pokrenula postupak protiv albanskog novinara koji je provocirao srpske navijače.

Izvor: Printscreen/X/VailFC

Albanski novinar Arlind Sadiku na sraman način provocirao je srpske navijače na utakmici između Srbije i Engleske na Evropskom prvenstvu u fudbalu. U jednom momentu se okrenuo ka tribini na kojoj su bili naši navijači i pokazivao je dvoglavog orla.

Na RTS-u je potvrđeno da je UEFA pokrenula postupak protiv njega i da je istraga u toku kako bi se utvrdile sve činjenice oko incidenta i svega što se dogodilo. Inače, FSS je zbog toga uputio protestnu notu u kojoj je istakao da je "ponizio UEFA i novinarsku profesiju" i zahtevali su da mu se oduzme akreditacija.

Podsećamo, simbol "albanskog orla", odnosno šake spojene tako da izgledaju kao dvoglavi orao, na prethodnim mečevima Srbije i Švajcarske koristili su reprezentativci te zemlje Granit Džaka i Džerdan Šaćiri. Srbija je na poslednja dva Mundijala bila u istim grupama kao i Švajcarska, a mečevi su uvek bili prepuni tenzija. Iako Srbija na Evropskom prvenstvu ove godine nije - i verovatno neće - ukrstiti puteve sa Albanijom, opet su primetne tenzije.

(RTS/MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: