MBAPE SE BRUKAO, PRAVIO HAOS I PROVUKAO SE! Francuska zadrhtala pred Srbinom, sačuvao je neshvatljiv autogol

Marko Arnautović bio je jako blizu da izjednači protiv Francuske, ali su "trikolori" sačuvali tesnu i teško izborenu pobedu protiv Austrije, 1:0.

FRIEDEMANN VOGEL/EPA

Fudbaleri Francuske pobedom su počeli učešće na Evropskom prvenstvu, pošto su večeras u Dizeldorfu, u prvom kolu grupne faze takmičenja, mnogo teže nego što se očekivalo pobedili Austriju sa 1:0 (1:0). Francuska je imala više dobrih šansi za postizanje gola, nijednu nije iskoristila, a do pobede je stigla zavaljujući nespretnoj reakciji Maksimilijana Vebera, koji je u 38. minutu želeo da izbije loptu iz šesnaesterca, ali je umesto toga neodbranjivo šutirao u svoj gol.

Drugo poluvreme umnogome je ličilo na utakmicu koju je Srbija juče igrala protiv Engleske, jer su Austrijanci sve vreme sa velikim brojem igrača napadali, ali nisu uspeli da stignu do gola. Takva igra omogućila je Francuzima da organizuju kontranapade i u jednom se Kilijan Embape propisno obrukao, jer je izbio sam ispred golmana, ali je šutirao pored gola.

U finišu Je pobedu Francuskoj mogao da potvrdi i Olivije Žiru, koji je dobio idealnu loptu na desetak metara od gola, ali je neometan promašio čitav fudbal. Problem za Francusku mogla bi da bude povreda nosa Embapea, ali za sada nije poznato da li će ga ona sprečiti da nastupi u narednim utakmicama

Uživo
23:06

Ovako izgleda tabela Grupe D

  • Holandija 3
  • Francuska 3
  • Poljska 0
  • Austrija 0

Parovi 2. kola (21. jun):

  • Poljska - Austrija 18
  • Holandija - Francuska 21

23:03

Ovako je Maksimilijan Vober postavio konačnih 0:1

Austrijski fudbaler je nespretnom reakcijom poslao loptu u svoju mrežu na centaršut Kilijana Embapea

22:57

GOTOVO JE, FRANCUSKA JE POBEDILA AUSTRIJU 1:0!

Autogolom austrijskog defanzivca Maksimilijana Vebera u 38. minutu, "trikolori" su pobedili i znojem natopili tri boda protiv hrabrih i upornih Austrijanaca.

22:56

99' Drhte Francuzi u finišu

Lopta je prozujala kroz peterac "trikolora", Aleksandar Pras je gađao glavom, a Marko Arnautović nije uspeo da je sprovede u gol favorita. Biće korner za Austriju!

22:54

96' Obrukao se i Olivije Žiru!

Imao je šansu bolju od penala rezervista Francuske, ali je i on sve promašio, kao i Kilijan Embape početkom drugo dela meča!

22:47

Embape pravi haos - ušao je u teren i odmah seo!

Delovalo je da je izašao iz igre, a onda je Embape ušao nazad na teren dok se igralo na suprotnoj polovini, deluje - bez dozvole sudije. Seo je, a sudija mu je prišao i pokazao žuti karton.

22:46

89' Embepeu krenula krv!

Francuski napadač gađao je glavom i pritom udario licem čuvara nosem u leđa, pa mora da izađe sa terena da bi mogli da zaustave krvarenje. Umesto njega ulazi Žiru ili Fofana

22:44

Golman Majk Manjan spasava Francusku

Napadač Austrije Kristof Baumgartner snažno je utrčao u kazneni prostor i na ivici peterca brutalno udario Majka Manjana u sudaru, u pokušaju da ispred njega dohvati loptu. Još 10 minuta nade Austrijanaca da mogu da iznenade protivnika.

22:31

Ušao je i Marko!

Austrijski napadač i zvezda Intera Marko Arnautović ušao je u igru u 60. minutu umesto ofanzivca Frajburga, Mihaela Gregoriča. Austrijanci kreću po izjednačenje.

22:13

55' KAKAV PROMAŠAJ EMBAPEA!

Pretrčao je čitavu polovinu terena u punom šprintu, izašao pred golmana Austrije, a onda promašio ceo gol kada su svi očekivali da ga da. Može se reći da se obrukao najbolji fudbaler Francuske.

22:07

50' Grizmanu krvava glava

Žestoko je udario francuski napadač u reklamu nakon što ga je jedan Austrijanac gurnuo sa terena. Morao je da izađe, da mu se ukaže pomoć i da mu obmotaju glavu, a čalma oko njegovog čela nije dugo izdržala kada se vratio na teren

21:39

38' GOL - FRANCUSKA VODI 1:0!

Austrijanac Maksimilijan Veber poslao je loptu u sopstvenu mrežu, nesrećnom reakcijom na centaršut sa desne strane. Samo nekoliko trenutaka posle ogromne šanse za Austrijance, Francuzi su poveli potpuno nejasnom reakcijom Vebera. Kilijan Embape je ubacio loptu u kazneni prostor, a onda je usledio ogroman kiks defanzivca.

21:13

Embape, pa Ernandez!

Francuska preti na početku meča, ali mreža Austrijanaca i posle 12 minuta ostaje netaknuta.

20:57

Marko Arnautović nije u sastavu Austrije

Ralf Ragnik odabrao je ovih 11: Penc - Poš, Danso, Vober, Mvene, Zajvald, Grilič, Lajmer, Sabicer, Baumgartner, Gregorič

20:54

Pakleno jak tim Francuza

Francuski hoće svoju prvi titulu prvaka Evrope od 2000. godine i selektor Didije Dešan izveo je na teren protiv Austrijanaca pakleno jak tim: Manjan - Kunde, Upamekano, Saliba, Ernandez, Kante, Rabio, Dembele, Grizman, Tiram, Embape.

20:53

Francuzi misle o fudbalu i o izborima

U pripremi za večerašnji meč najbolji igrač Francuske Kilijan Embape izazvao je veliku buru pozivom zemljacima da na izborima glasaju protiv Marin Le Pen.

20:52

Tribine će naravno biti pune!

Austrijanci igraju svoje četvrto Evropsko prvenstvo i mnogi su iznenađeni zato što su prvi put na ovom turniru igrali 2008. godine. Ljubitelji fudbala u Srbiji sigurno znaju da je napadač Intera i as našeg porekla Marko Arnautović (35) deo Ragnikovog tima, kao i kapiten Marsel Sabicer iz Borusije Dortmund, vezista Bajerna Konrad Lajmer...

20:45

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice Austrija - Francuska

Večerašnji meč počinje u 21 čas u Dizeldorfu, gde će protiv aktuelnog vicešampiona sveta zaigrati tim koji bi mogao da bude jedno od potencijalnih iznenađenja. Igraju pod vođstvom selektora Ralfa Ragnika, bivšeg menadžera Mančester junajteda i trenera koji je nedavno odbio Bajern Minhen.