NAJBOLJI MEČ EVROPSKOG PRVENSTVA 2024! Turci postizali golove kakve još nismo videli!

Fantastičan meč odigrale reprezentacije Turske i Gruzije.

Leszek Szymanski/PAP

Fudbalska reprezentacija Turske savladala je Gruziju (3:1) u prvom meču Grupe F na Evropskom prvenstvu u nemačkoj, a ljubitelji sporta mogli su da vide najbolju utakmicu na ovogodišnjem turniru. Neverovatan tempo, mnogo propuštenih šansi, četiri postignuta i jedan postignut, pa poništen gol... Svega je bilo!

Da krenemo od golova, oni su bili ubedljivo najbolji na turniru. Prvo je desni bek Mert Muldur, inače srpski zet, uhvatio maestralan volej i pogodio za 1:0, a samo nekoliko sekundi kasnije Turcima je poništen gola za dupliranje prednosti. Gruzija je odmah odgovorila preko Mikautadzea, ali njihovi snovi o bodu na Evropskom prvenstvu nisu dosanjani do kraja.

U drugom delu meča istakao se Realov Arda Guler, prvi turski fudbaler sa osvojenom Ligom šampiona. On je nadmašio Muldura i postigao je najlepši gol turnira, kada je sa oko 25 metara iskosa raspalio po lopti i pogodio suprotan ugao. Tinejdžer iz Turske postao je peti najmlađi strelac u istoriji šampionata Evrope, a šest dana je "zakasnio" da stigne četvrtoplasiranog Dragana Stojkovića Piksija.

Za kraj, tu je i pogodak Kerema Aktukroglua. Kada su svi reprezentativci Gruzije stigli pred gol Turske - i tamo propustili dve odlične šanse za 2:2, stigla je kazna. Nakon kornera sa leve strane poslednji igrač odbrane loše je reagovao i nije loptu vratio u kazneni prostor, pa je rezervista turskog tima imao ispred sebe preko 70 metara rpaznog terena. Pretrčao je možda 50, pa sa ivice kaznenog prostora uputio loptu u praznu mrežu, za overu pobede.

Uživo
20:10

Evo ko je Arda Guler!

Danas će se pričati o mladom turskom fudbaleru i prvotimcu Real Madrida, a i vi treba da upoznate Ardu Gulera!

19:57

KRAJ - 3:1!

Reprezentacija Turske savladala je Gruziju u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva. Pogledajte detalje meča:

19:55

90+7. minut - GOL, Akturkoglu!

Svi reprezentativci Gruzije otišli su u kazneni prostor, a onda je sevnula kontra i turski fudbaler pogodio je prazan gol.

19:54

90+6. minut - Šta se dešava...

Prvo je centaršut pogodio stativu, a zatim je jedan od defanzivaca Turske glavom intervenisao i sprečio siguran gol Gruzije. Neverovatne scene u Dortmundu!

19:53

90+4. minut - Kakva šansa...

Najbolju šansu na meču propustila su dvojica igrača Gruzije, jer su zasmetali jedan drugom. Neverovatno je kako nisu komunicirali u ovoj situaciji, pošto su lako mogli da zatresu mrežu i osvoje bod za svoj tim.

19:46

87. minut - Mamardašvili!

Čuvar mreže Gruzije fantastično je odbranio udarac glavom Jusufa Jazičija, pa ovaj meč i dalje nije rešen. Čeka nas još nekoliko izuzetno zanimljivih minuta.

19:41

Gooool!

Pogledajte kako je Arda Guler pogodio mrežu Gruzije, za najbolji gol turnira:

19:29

70. minut - Prečka!

Malo je falilo da Gruzija ponovo golom odgovori na gol! Kočorašvili je bio u izglednoj prilici i delovalo je da će zatresti mrežu, ali se lopta od okvira gola odbila uvis, pa su Turci imali priliku da otklone opasnost.

19:25

65. minut - GOL, Guler!

Turski fudbaleri se takmiče ko će postići najbolji gol na prvenstvu! Igrač Real Madrida Arda Guler raspalio je po lopti i sa oko 25 metara pogodio suprotni ugao gola Gruzije.

19:21

62. minut - Hviča!

Sjajan fudbal gledamo i u drugom delu meča. Nema mnogo pravih šansi, ali je tempo na izuzetnom nivou, pa ne možemo da kritikujemo igrače dva tima. Prvo je Čalhanoglu probao udarcem sa velike udaljenosti, a zatim je Kvarachelija bio u odličnoj situaciji pred golom Turske. I dalje je 1:1!

19:04

46. minut - Nastavljamo!

Nadamo se da će meč Turske i Gruzije nastaviti da bude zanimljiv, kao što je bio slučaj u prvom delu.

18:48

Poluvreme - 1:1!

Spektakularnih prvih 45 minuta fudbala gledali smo u Dortmundu, iako očekivanja verovatno nisu bila na visokom nivou. Turci su dominirali, ali nisu uspeli da steknu prednost jer je Gruzija odlično pretila iz svakog od svojih napada.

18:36

35. minut - Mikautadze!

Jedan od najboljih igrača reprezentacije Gruzije rešio je da napravi preokret u Dortmundu. Imao je veoma dobru priliku za drugi gol, ali nije uspeo.

18:33

32. minut - GOL, Mikautadze!

Kad ih nisi slomio... Vratio se reprezentacija Gruzije, Georgi Mikautadze je fantastično prepoznao situaciju i sa šest metara pogodio u bliži ugao, ispod golmana Turske.

18:29

28. minut - NEMA GOLA!

Intervenisao je VAR, zbog ofsajda je poništen drugi gol Turske.

18:28

27. minut - GOL, Jildriz!

Dva gola za minut - Jildriz je sačekao loptu na drugoj stativi i zakucao je u praznu mrežu, 2:0!

18:27

26. minut - GOL, Muldur!

Strašan pogodak Turaka za prednost protiv Gruzije! Mert Muldur je maestralno uhvatio volej na ivici kaznenog prostora, nakon loše izbačene lopte, a njegov šut bio je neodbranjiv.

18:11

10. minut - Ajkan!

Najbolja prilika za Tursku u dosadašnjem toku meča. Bio je Ajkan van kaznenog prostora, raspalio je po povratnoj lopti koja mu je stigla u noge, ali je stativa pomogla Gruziji.

18:07

6. minut - Turci bunare!

Već od samog početka meča reprezentacija Turske odlučila se da rivala napadne dubinskim loptama. Za sada nema rpavih rezultata, osim jednog izborenog kornera.

18:01

1. minut - Počinjemo!

Pratimo pretposlednji duel u prvom kolu Evropskog prvenstva. Igraju Turska i Gruzija.

17:40

Danas samo dva meča!

Pošto je poslednji dan u kojem se igra prvo kolo grupne faze, na programu su ostala samo dva susreta!

Pratićemo mečeve u grupi F - prvo okršaj Turske i Gruzije, a zatim i mali derbi Portugala i Češke. Taj meč na rasporedu je u 21:00.

17:25

Tuča!

Kiša pada, organizator ne zna šta će sa njom, a navijači oba tima koriste šansu da se tuku! I to na samom stadionu... Navijači iz Gruzije su probili ogradu, a Turci ih spremno dočekali!

17:20

Prokišnjava!

Stadion Borusije iz Dortmunda prokišnjava, a situacija je toliko loša da se razmišljalo čak i o odlaganju utakmice koja treba da najavi kraj prvog kola grupne faze. Pročitajte opširnije šta se sve dešava, a usput i pogledajte snimke sa lica mesta!

17:15

SASTAVI!

Turska: Gunok - Muldur, Akajdin, Bardakdži, Kadioglu - Ajhan, Čalhanoglu - Guler, Kokdžu, Jildiz - Jilmaz

Gruzija: Mamardašvili - Kakabadze, Kverkelija, Kašija, Dvali, Titaišvili - Kočorašvili, Mekvabišvili, Čakvetadze - Mikautadze, Kvarackelija

17:05

Dobar dan!

Fudbalske reprezentacije Turske i Gruzije imaju čast i zadovoljstvo da otvore poslednju, F grupu na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. PRatićemo meč u tekstualnom prenosu, od 18:00.