Fudbal

DANAS NA EURO 2024: Švajcarska, Albanija, Hrvatska... Svaki meč na nož i za prolaz dalje!

Autor Nikola Lalović

Euro 2024 se nastavlja, a sada opet na programu imamo tri meča. Igraju Švajcarska, Albanija i Hrvatska... Biće vatre!

Izvor: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Zaboravite na slobodno vreme, ponovo imamo tri meča Evropskom prvenstvu! Igraće se od 15, 18 i 21 čas, a počinje i drugo kolo grupne faze. Duelima Turske i Gruzije i Portugala i Češke završeno je prvo kolo, a sada čekamo mečeve drugog kola.

Prvi na programu od 15 časova biće duel Hrvatske i Albanije, zatim od 18 domaćin Nemačka igra protiv Mađara, da bi Škotska i Švajcarska završile dan od 21 čas. Pa, da vidimo šta nas čeka.

HRVATI NEMAJU PRAVA NA KIKS!

Izvor: Filip Singer/EPA

Hrvatska i Albanija su zakucane na dno grupe B posle poraza na startu. Albanci su šokirali Italiju kada je Bajrami u prvom mintuu dao gol za 1:0, a onda sui Bastoni i Barela uspeli da preokrenu već do 16. minuta i posle toga je meč bio prilično miran. Hrvate je Šoanija sa druge strane pregazila i sada će morati da pobede ako se nadaju prolasku dalje. Obe ekipe su pod velikim pritiskom, ali pošto ovde svi od Albanije očekuju da budu poslednji na njima je pritisak mnogo manji.

NEMCI HOĆE DOMINACIJU!

Izvor: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Nemačka je u prvom meču zgazila Škotsku i delovalo je na terenu da može da bude i ubedljivije od 5:1 u prvom meču. Dirigovao je Kros, igrali su sjajno napadači i sada Nemci hoće da još jednom pobedom protiv slabijeg rivala dignu samopouzdanje. Mađari su uspeli da daju go, ali je Švajcarska bila mnogo bolji tim i lagano ih savladala sa 3:1. Ako opet budu poraženi ubedljivo teško da bi im i pobeda nad Škotskom u poslednjem kolu išta značila.

ŠVAJCARSKA... ONO NJIHOVO!

Izvor: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Švajcarska je rutinski dobila prvi meč i ponovo je sa njima ista priča. Uigrani, zna se ko šta radi u timu, postoji određeni kvaltiet i već oko 11 uveče bi mogli da odu u drugi krug takmičenja. Škoti koji su u kvalifikacijama bili tvrd orah sada su delovali kao razbijena vojska protiv Nemačke i moraće da se na terenu pojavi neka nova Škotska da bi izbegla još jedan poraz.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

Tagovi