NE DVE, TRI PROMENE U SASTAVU SRBIJE! Sa ovih 11 Piksi napada Sloveniju: Vraća se Tadić, "braća" vise!

Fudbalska reprezentacija Srbije napašće Sloveniju sa dvojicom napadača, uz povratak Dušana Tadića u startnih 11. Od reportera MONDA Milutina Vujičića sa EURO2024.

MN Press/Chosen 11/Screenshot

"Mi izlazimo na teren da vas pobedimo!", poručio je Dragan Stojković Piksi pred meč Srbije i Slovenije, koji je praktično "finale" za obe reprezentacije na EURO2024 (četvrtak, 15.00). Pobednik će praktično obezbediti plasman u drugu fazu, dok poraženi gotovo da ostaje bez ikakve šanse da nastavi takmičenje. Svakako, ne želimo da budemo "taj drugi", a već znamo da je Piksi odlučio da sa svim  raspoloživim snagama napadne "zmajčeke".

Unapred je najavio da ćemo videti Tadića u startnoj postavi, morao je da se "brani" da nije sigurno da ćemo videti Mitrovića, ali je iskreno priznao da će napraviti dve promene. Po onome što smo videli, te dve promene ne odnose se na izostanak Filipa Kostića koji je završio turnir zbog povrede kolena.

Tako će ponovo među stativama biti Predrag Rajković, koji je položio ispit protiv Engleske, ponovo igrati iako je dosadašnja "jedinica" Vanja Milinković-Savić daleko bolji s loptom u nogama. Očekuje se da Srbija ima daleko veći posed protiv Slovenije, ali golman se najteže menja, tako da će Rajković ostati prvi izbor do kraja turnira. Osim, ako se naravno ne dese neke nepredviđene stvari...

Ne menja se ni ostatak odbrane, "trojka" Veljković, Milenković, Pavlović - i to baš tim redom s desna na levo - ostavila je najbolji utisak od kada je Piksi seo na klupu reprezentacije. Promena će pak biti po bokovima gde nemamo više Kostića, tako da će igrati jedina alternativa Filip Mladenović. Na suprotnoj strani mesto startera ostaje Andriji Živkoviću.

Promena će biti u veznom redu gde se umesto Gudelja očekuje Ivan Ilić, pošto nedostaje svežine vezisti Sevilje, a uz njega će defanzivne zadatke imati Saša Lukić. Ispred njih igraće Dušan Tadić umesto Sergeja Milinković-Savića, dok ćemo ponovo imati dvojicu napadača - Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Upravo od njih dvojice očekuje se da imaju i najteži zadatak, da što pre dođemo do gola i potom ne srljamo.

Dakle, da rezimiramo, ovo je potencijalni sastav Srbije za Sloveniju: Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Živković, Ilić, Lukić, Mladenović - Tadić - Mitrović i Vlahović.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Slovenci o Srbija - Slovenija  MONDO/Milutin Vujičić

(MONDO - Milutin Vujičić)