Fudbal

SRBIJU ČEKA NAJVAŽNIJI MEČ NA EP! Kad se igra, gde je prenos i kakva iznenađenja je Piksi spremio?

Autor Nemanja Stanojčić

Srbija igra protiv Slovenije najvažniji meč u dosadašnjem delu Evropskog prvenstva.

Izvor: OZAN KOSE / AFP / Profimedia

Srbija igra najvažniji meč na Evropskom prvenstvu. Protivnik je Slovenija i cilj je samo jedan - pobeda. Danas, u četvrtak, od 15 časova će na "Alijanc Areni" istrčati 22 igrača i boriće se za tri boda kojim bi se napravio ogroman korak ka drugoj fazi šampionata. Navijamo i nadamo se da će "orlovi" da budu ti koji će da rašire krila i da polete ka osmini finala.

U prvom meču Engleska je savladala Srbiju (1:0), dok su Slovenci remizirali sa Dancima (1:1). Upravo će druga dva spomenuta tima od 18 sati da odmere snage u Frankfurtu. Tu bi Draganu Stojkoviću i ekipi najviše odgovaralo da tim Gereta Sautgejta opravda ulogu favorita i da slavi, ali da prvo srpski tim odradi svoj deo posla.

Polako se pripremajte za spektakl i meč Srbije, a mi vam donosimo najvažnije informacije da vam olakšamo pripremu za meč. Nadamo se da će biti veliko slavlje negde oko 17 časova...

KAD I GDE SE IGRA?

Meč između Srbije i Slovenije igra se u Minhenu, na "Alijanc Areni" i počinje u 15 časova. Stadion prima 66.000 gledalaca, a glavni sudija je Rumun Ištvan Kovač.

GDE JE PRENOS?

Prenos utakmice je na Areni Premium 1 i na RTS 1, a kao i uvek tekstualni prenos možete da pratite na MONDU. Naš izveštač Milutin Vujičić javljaće dešavanja sa lica mesta.

KOJIH 11 ĆE PIKSI ODABRATI?

Najavio je selektor Dragan Stojković da će da bude određenih promena u sastavu u odnosu na meč sa Engleskom. Jedna je prinudna, zbog povrede Filipa Kostića koji je završio takmičenje. U tim se vraća i kapiten Dušan Tadić koji je prvi meč počeo sa klupe, pa je posle toga dao izjavu kojom je malo uzburkao javnost. Posle toga se izvinio.

Dakle, ovo je potencijalni sastav Srbije za meč sa Slovencima: Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Živković, Ilić, Lukić, Mladenović - Tadić - Mitrović Vlahović.

24 GODINE ČEKANJA

Za razliku od meča sa Engleskom gde je bilo malih čarki i provokacija, očekuje se da meč sa Slovenijom prođe bez toga na tribinama. U prilog tome idu izjave i aktera, ali i navijača koji će biti u Minhenu. Mogli ste to da pročitate i na MONDU kada je Matej, slovenački navijač u dresu Jugoslavije, dao izjavu. "Ovo je praznik sporta i praznik fudbala, ovde smo da se družimo i osim tih 90 minuta gde će svako da podrži svoju reprezentaciju, ovde smo braća. Slavimo ovo, sport, fudbal", rekao je on.

Ovaj meč su obe selekcije čekale 24 godine. Poslednji put su učestvovale na Evropskom prvenstvu 2000. godine i tadašnji meč između Jugoslavije i Slovenije završen je rezultatom 3:3. Slovenci su vodili sa 3:0. Dva gola dao je Zahovič, jedan Pavlin. Ali, onda je Savo Milošević dva puta zatresao mrežu, uz gol Ljubinka Drulovića i meč je završen remijem. Jugoslavija je tada prošla dalje, ali je doživela ubedljiv poraz od Holandije u četvrtfinalu (6:1).

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: