MONDO U NEMAČKOJ

ZAKUVALO SE, SUDARILI SE SRBI I SLOVENCI: Pali u trans u Minhenu, ali kad se zavijorila trobojka zaćutali su!

Autori Milutin Vujičić Nikola Lalović

Sudar srpskih i slovenačkih navijača iz prvog ugla! Od reportera MONDA sa Euro 2024 Milutina Vujičića

Izvor: MONDO/Milutin Vujič

"Zakuvalo" se u Nemačkoj! Srbija i Slovenija od 15 časova igraju meč drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva koji je verovatno ključan za oba tima kada je prolaz dalje u pitanju, a navijači su se već sudarili! Na prepunom "Marijenplacu" u Minhenu jedni do drugih našli su se navijači Srbije i Slovenije!

Naš reporter sa lica mesta naleteo je prvo na navijače Slovenije koji su prvi krenuli sa pesmom. Čulo se "Slovenija, Slovenija", pa "Ko ne skače nije Slovenac", a onda su dobili ekspresan odgovor od okupljenih Srba! 

Naši navijači su prvo odgovorili skandiranjem i pesmom, čulo se "Srbija, Srbija" i delovalo je da su nadjačali Slovence za koje se očekuje da budu možda i brojniji od Srba na tribinama "Alijanc arene". Da čujete prvo njihovu pesmu...

 A evo i naše! 

Veliki broj Srba u dresovima, sa zastavama, obeležjima naše zemlje pevao je i skupio se na trgu, a odatle planiraju zajedno da odu i okupiraju mesta na stadionu koji je ponos Bavarske i Nemačke. Očekuje se da će oko 20.000 biti Slovenaca na meču, a prognozu broja Srba na stadionu još nemamo. 

(MONDO, N.L. M.V)

BONUS VIDEO: