Fudbal

SRBI SA ZABRANJENOM ZASTAVOM ZAPALILI NEMAČKU! UEFA rekla da ne sme, ali proradio je inat: Nema predaje! (VIDEO)

Autori Milutin Vujičić Nikola Lalović

Navijači Srbije ne mare - ne može niko da im zabrani da kažu ono što svi znamo. Kosovo je Srbija! Od izveštača MONDA sa Euro 2024 Milutina Vujičića

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Srpski navijači su bili u sjajnom raspoloženju na "Marijenplacu" u Minhenu i u potpunosti su utišali Slovence kada su zagrmeli na ulicama Minhena. Ali neke stvari koje smo čuli i videli na ulicama ovog bavarskog grada neće smeti da se ponove na "Alijanc areni". Grmelo je "Kosovo je Srbija", slogan zbog koga je već prećeno tužbom Fudbalskom savezu Srbije od strane Fudbalskog saveza tzv. "Kosova", a videli smo i zastavu koja neće smeti da se unese!

"Nema predaje" piše na zastavi na kojoj je mapa Kosova i Metohije u bojama srpske trobojke, a FSS je ranije obavestio navijače da su od UEFA dobili striktnu zabranu da se takvi simboli unose na mečeve. Albanci su simbolično kažnjeni zbog simbola OVK koji se viđaju na svakom meču Albanije, a Srbima je zaprećeno.

"Obaveštavamo sve naše navijače da će na meču u Gelzenkirhenu isključivo da bude dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i FSS. Drugi baneri, zastave ili transparenti neće moći da se unesu na stadion", stoji u kratkom saopštenju FSS. Pogledajte kako je grmelo u Minhenu: 

Moglo je da se čuje "Pukni zoro" koja je grmela usred Nemačke, a uz "Kosovo je Srbija" i "Nema predaje" moralo je malo da se zapeva i na engleskom! "Mitro's on fire" zaorilo se zbog napadača iz Smedereva koji je najbolji strelac Srbije ikada Aleksandra Mitrovića, a onda se ponovo prešlo na "domaćicu". 

Krenulo je kolo, a kada se pokazalo Nemcima i Slovencima kako to Srbi rade na red je došla i pesma koju je Vasa Micić ubacio u uši svim ljubiteljima sporta u Srbiji. Grmeo je i "Koktel ljubavi" od Nedeljka Bajića Baje! Uživajte: 

A sada, je meč sve bliže i nadamo se da će naši fudbaleri biti raspoloženi kao i navijači. Srbi su opet pokazali koliko vole svoj tim i koliko su spremni da stanu uz njega. A naši fudbaleri su pre tačno dve godine u Ligi nacija razbili 4:1 Slovence na "Marakani" i pokazali da mogu da budu bolji od njih. Nadamo se istom ishodu!

(MONDO, N.L. M.V.)

BONUS VIDEO: