Fudbal

PARTIZAN POVEO 36 IGRAČA U SLOVENIJU! Stanojević može da bira, a pojačanja tek stižu u Humsku!

Autor Dušan Ninković

Crno-beli će se prvo pripremati u Sloveniji, a zatim u Rusiji gde će igrati i prijateljske mečeve protiv tamošnjih klubova.

Izvor: MN Prees

Fudbalski klub Partizan počeo je pripreme za novu sezonu u ponedeljak ujutru, a novi trener crno-belih Aleksandar Stanojević dobio je na raspolaganje ogroman igrački kadar. Povratnik na klupu tima iz Humske odmah je seniorskom sastavu priključio nekoliko momaka iz mlađih kategorija, a kada u tim stignu i pojačanja na treninzima će biti preko 40 imena!

Tačnije, Partizan je čak 36 fudbalera poveo na prvi deo priprema u Sloveniji. Jasno je da će pojedini igrači otpasti iz konkurencije tokom treninga, ali je za navijače važno da znaju da Stanojevič ima veliki izbor na početku priprema. Ovako glomaznom igračkom kadru treba da se priključi nekoliko igrača koji su dobili duži odmor, ali i nekoliko novih igrača koji će Partizanu pomoći da na evropskoj sceni ostavi što bolji utisak.

Pogledajte spisak igrača koje je Aleksandar Stanojević poveo na pripreme u Sloveniju:

  • Golmani: Jovanović, N. Stevanović, Krunić, V. Stevanović;
  • Odbrana: Živković, Filipović, Stojković, Roganović, Petrović, Kovačević, Miličić, Simić, Marković, Medina, Antić;
  • Vezni red: Šćekić, Ugrešić, D. Janković, Stjepanović, Kanute, Ovusu, Severina, Kalulu, Jevremović, Goh, A. Janković, Trifunović, Petković, Natho, Zahid;
  • Napad: Saldanja, Nikolić, Baždar, Đ. Jovanović, D. Jovanović.

Nešto duži odmor dobili su Gajas Zahid, Bibars Natho i Ksander Severina, koji će se u narednim danima priključiti ekipi. Kao drugo letnje pojačanje Partizana na pripreme treba da stigne povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Mujakić, a sportski direktor Ivica Kralj najavio je da će biti još dolazaka u crno-beli tabor ovog leta.

Podsećamo, na žrebu održanom u sredu odlučeno je da prvi evropski protivnik Partizana u novoj sezoni bude Dinamo iz Kijeva. Crno-beli će protiv vicešampiona Ukrajine igrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a ti mečevi su na programu krajem jula i početkom avgusta.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: