Fudbal

LUKA JOVIĆ OPET VRATIO SRBIJU IZ MRTVIH! "Celog života to igram, samo godinu nisam bio džoker"

Autori Mladen Šolak Milutin Vujičić

Oglasio se strelac gola Srbije za remi protiv Slovenije. Od izveštača MONDA sa Evropskog prvenstva, Milutina Vujičića.

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Reprezentacija Srbije ostala je "živa" na Evropskom prvenstvu zato što je Luka Jović dao gol protiv Slovenije za remi i za očuvanje šanse za plasman u nokaut fazu. Mnogi su se setili njegovog gola protiv Škotske, u utakmici odluke za plasman na prošlo Evropsko prvenstvo, posle kojeg su "Orlovi" izgubili na "Marakani".

"Taj protiv Škotske nam nije puno doneo, nadam se da će ovaj doneti", rekao je Luka novinarima posle utakmice na Alijanc areni.

Koliko će mu gol protiv Slovenije dati samopouzdanja? "Smatram da sam imao dobru sezonu, samopouzdanja imam i svakako mi ovo znači da bude, ali već sam govorio da je uvek bitniji rezultat nego ko će da da gol"

Da li se nada mestu u startnoj postavi? "Na misteru je da to odluči".

Ko mu je prvi čestitao? "Nisam uzimao telefon, ima vremena sad do Augzburga", kratko je odgovarao Luka, dok se sve vreme znojio pred novinarima. "Znojim se od početka, nego je na terenu mnogo sparno, a generalno se jako znojim, ko me zna duže zna to. Vruće je"

Da li se ulašio da će mu golman Predrag Rajković zasmetati kod gola? "Primetio sam ga, ali došao je tamo samo njima da smeta"

Nakon što je govorio o Dancima i Slovencima kao o "neprijatnim" ekipama, Jović je bio upitan logično pitanje - kada ćemo mi da postanemo neprijatna ekipa? "I mi smo neprijatni, možda ne u tolikoj meri, ali sigurno jedna od najviših na turniru, na svetu, Englezi su pričali o tome. Mislim da ni drugim ekipama nije prijatna da igra protiv nas"

Da li ga je uloga "džokera" u Milanu spremila da je ponese i na Evropskom prvenstvu? "Celog života sam džoker, imam godinu dana standardnih, nije mi to problem".

Još jednom je opisao svoj gol protiv Slovenije. "Centaršut, neko je bio ispred mene, video sam da lopta prolazi i bio sam spreman u tom trenutku"

Da li je ekipa zadovoljila veliki broj navijača na Alijanc areni? "Mislim da nismo zadovoljili, naš narod je malo težak, ali nadam se da ćemo uspeti u sledećoj utakmici da im vratimo osmeh na lice"

Kako da Srbija dobro počne protiv Danske? "Rekao bih ne dva, već četiri puta smo loše počeli, sa Austrijom i Švedskom. To moramo da promenimo, od prvog minuta moramo agresivno i jako da bismo ostvarili dobar rezultat. Sa lošim početkom na sledećoj utakmici bilo bi nam mnogo teže"

"Iskreno, razmišljao sam o tome, ali verovali smo do kraja"

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: