Uživo

MOĆNA ŠPANIJA DOBILA DERBI I OTEŽALA HRVATIMA: Moraju preko prvaka Evrope!

Španija pobedila Italiju u derbiju "Grupe smrti":

Izvor: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva, pošto je večeras u drugom kolu grupne faze takmičenja u Gelzenkirhenu pobedila Italiju sa 1:0 (0:0). Pobednik je odlučen autogolom u 55. minutu, kada je Niko Vilijams nadmudrio Đovanija Di Lorenca i poslao loptu pred gol, ona je pogodila Rikarda Kalafjorija i završila u mreži.

Španija je potpuo nadigrala branioce titule i za 90 minuta njeni igrači su čak 21 put šutirali, od čega devet puta u okvir gola, dok su Italijani uspeli da šutnu samo tri puta, a jednom je Unai Simon morao da interveniše. Italija sa tri svojena boda i dalje ima šansu da nastavi takmičenje, ali joj u poslednjem kolu predstoji težak duel protiv Hrvatske, koja mora da pobedi da bi imala šansu da prođe među 16 najboljih.

22:54

Kraj utakmice, Španija je pobedila Italiju 1:0!

Autogolom Rikarda Kalafiorija u 55. minutu Španija je pobedila Italiju, osvojila šesti bod u dva kola i plasirali se u nokaut fazu! Italija je ostala na tri boda i u poslednjem kolu će igrati jako važan meč protiv Hrvatske, koja ima jedan bod i moraće da pobedi. Taj meč biće odigran 24. juna, kada će i Albanci tražiti svoju šansu u utakmici protiv Španije!

Tabela:

  1. Španija 6
  2. Italija 3
  3. Albanija 1
  4. Hrvatska 1
22:50

Ajoze Perez je sebičan, Donaruma brani!

Osmi šut u okvir gola Španije i odbrana italijanskog čuvara mreže! Imao je saigrača na "drugoj" stativi potpunog samog, ali Perez nije hteo da doda. Bio je sebičan i za to je ostalo 1:0.

Izvor: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

22:49

Donaruma peti put brani i spasava Italiju!

Na vetrometini je ponovo - i u nadoknadi vremena!

22:19

Bomba Lamina Jamala, kako ovo nije gol!?

Đanluiđi Donaruma više ne zna odakle sve lete lopte ka njemu! Biser Barselone je gađao tako snažno da je delovalo da će pocepati "malu mrežu" iza stative, ali ipak je Italija opet imala sreće.

Izvor: Olivier Matthys/EPA

22:16

55' GOOL - ŠPANIJA VODI!

Autogol defanzivca Italije i Bolonje, Rikarda Kalafijorija! Natrčao je na loptu u nezgodnom trenutku i savladao je Donarumu, usred još jednog naleta Španaca, večeras definitivno boljeg tima u derbiju.

22:05

Veliki problem za Španiju!

Kristante je startovao na koleno Rodrija, centralnog vezistu Španije i Mančester sitija i to tako brutalno da ga je i nagazio i udario kolenom! Ovo bi mogla da bude veoma ozbiljna povreda.

21:26

Seva na polovini Italije!

Španci nižu napade, Alvaro Morata i šutira i dodaje, ali rezultat i dalje ostaje isti!

Izvor: Christopher Neundorf/EPA

21:11

Druga ogromna šansa Španije

Sada je Niko Vilijams gađao glavom iz peterca i promašio gol glavom! Donaruma ovog puta nije mogao ništa i imao je sreće da napadač nije pogodio okvir gola!

21:03

Donaruma odmah blista

Niko Vilijams protrčao je po levoj strani, pogodio Pedrija "u trepavicu", a on je glavom šutirao pod prečku, gde je Điđi Donaruma zablistao i izbio loptu u korner. Sjajna intervencija najboljeg italijanskog golmana.

21:02

Sastav i formacija Španije

21:02

Ovo je sastav Italijana

21:01

Stanje na tabeli Grupe B

  1. Španija 3
  2. Italija 3
  3. Albanija (+1) 1
  4. Hrvatska (+1) 1

Parovi 3. kola (24. juna): Albanija - Španija i Hrvatska - Italija

20:59

Dobro došli u tekstualni prenos!

Dobro došli u tekstualni prenos utakmice Italija - Španija. Duel počinje u 21 čas na stadionu Šalkea u Gelzenkirhenu, na kojem je Srbija na ovom Evropskom prvenstvu izgubila od Engleske.

Ukratko

  • KRAJ: Italija - Španija 0:1
  • Derbi "Grupe smrti"
  • Oba tima imaju po 3 boda
učitaj još +