Fudbal

UEFA SE OGLASILA ZBOG HRVATA I ALBANACA! Pomenut i fudbaler koji je prostački vređao sa navjiačima!

Autor Mladen Šolak

Evropska kuća fudbala se oglasila!

Izvor: Robert Ghement/EPA

Evropska "kuća fudbala" (UEFA) saopštila je u četvrtak uveče da je pokrenula istragu u vezi sa "mogućim rasističkim" i "diskriminišućim" prestupima navijača na utakmici Hrvatska - Albanija, odigranoj 19. juna u Hamburgu. Takođe, saopštila je da i da je pokrenula istragu protiv albanskog fudbalera Mirlinda Dakua zbog "neprikladnog ponašanja", a pod tim misli na njegov poziv navijačima da vređaju Makedonce.

Nakon što je Fudbalski savez Srbije naglasio da na Evropskom prvenstvu traži oštre kazne za Albance i Hrvate, pa i po cenu svog odustajanja od daljeg takmičenja, UEFA je u četvrtak odgovorila na taj zahtev i po svemu sudeći fudbalski savezi dve zemlje, kao i albanski fudbaler neće proći nekažnjeno.

Na utakmici Hrvatska - Albanija skandirano je horski "Ubij Srbina" i FSS je insistirao da kazne budu oštre. Ovo što se desilo danas je skandalozno i FSS ce zahtevati od UEFA da preduzme najoštrije akcije i po cenu da ne nastavimo učešće na Evropskom prvenstvu. Jer ovo je zaista skandalozno i ne želimo da se ovo ikad više pojavi", rekao je Šurbatović o tom skandiranju.

Reprezentacije Albanije i Hrvatske odigrale su meč bez pobednika (2:2), koji je oba tima ostavio u komplikovanoj situaciji pred poslednje kolo. I jedni i drugi će sa posebnom pažnjom pratiti meč Španija - Italija, a uz to će osluškivati i kakva će biti kazna UEFA za skandalozno ponašanje navijiača.