SRAMNO "IZVINJENJE" ALBANCA SA EURA: Na sav glas vređao Srbe, pa poručio: Volim Albaniju bez granica!

Mirlind Daku je izdao saopštenje u kome se navodno "izvinjava" zbog uvreda Srbima i Makedoncima.

Sergei Mikhailichenko / Zuma Press / Profimedia

Albanija je odigrala dramatičan meč sa Hrvatskom na kome je na kraju bilo 2:2, ali nažalost umesto po dobrom fudbalu utakmica će biti zapamčena po uvredama za Srbe! Prvo je publika horski vikala "Ubij Srbina", a zatim je napadač Albanije Mirlind Daku na kraju meča uzeo megafon i iz čista mira krenuo da vređa Srbe i Makedonce

Vikao je "P**ka im materina, Srbima i Makedoncima", a UEFA je brzo reagovala i najavila kaznu za napadača rođenog u Gnjilanu. Sada se špic koji je donedavno nastupao za selekciju tzv. Kosova oglasio "izvinjenjem". U tekstu koji je stavio na svoj instagram ne deluje da mu je previše žao zbog onoga što je uradio. 

"Zdravo svima. Prvo, želim da se zahvalim svima koji su nas podržali u dobrim i teškim momentima tokom Evropskog prvenstva. Kao i svaki fudbaler u tim momentima su emocije na drugom nivou, to može da se razume samo na terenu i teško je objasniti osećaj igranja za nacionalni tim, za te sjajne navijače koji nam daju bezgraničnu ljubav. To je naš prvi moto, "volimo Albaniju bez granica". Ako sam uvredio nekoga tokom posle meča sa Hrvatskom, uticaj utakmice je uzeo maha. Nastaviću da radim zajedno sa celom grupom da bismo stigli do naših snova. Oproštaj je muški i ja osećam moralnu i profesionalnu obavezu da uradim to, za sve koji su povređeni. S, poštovanjem, Mirlind Daku", navodi se u sramnom tekstu "izvinjenja". A pogledajte kako je vređao Srbe i Makedonce posle meča:

Videćemo kako će UEFA reagovati, za sada samo znamo da fudbalske saveze Albanije i Hrvatske, kao i samog Mirlinda Dakua čekaju neke kazne. Ipak videćemo kakve tačno i da li će biti blage kao prošli put kada je UEFA kažnjavala ispade protiv Srba i Srbije. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Jezivo! Albanski huligani pozivaju na ubijanje Srba i skandiraju "UČK" Zaprepašćujući snimak iz Tirane, na koji UEFA ćuti  Instagram