Fudbal

"KO JE OVAJ, ŠTO BIH JA NJEGA ČUVAO?" Poznati trener digao glas: SMS ima milione, a Karničnih igra za 50.000!

Autor Nikola Lalović

Amar Osim je istakao situaciju kod gola Slovenije na meču sa Srbijom i kritikovao zalaganje Sergeja Milinković-Savića.

Izvor: Youtube/ Arena Sport TV/Printscreen

Kao i Rade Bogdanović u studiju RTS-a i Amar Osim je komentarisao igru Sergeja Milinkovića-Savića! Trofejni stručnjak iz Bosne i Hercegovine kritikovao je koncepciju igre selektora Dragana Stojkovića Piksija u meču Evropskog prvenstva sa Slovenijom, a pogotovo mu je zasmetala reakcija našeg veziste kod gola. 

Slovenački bek Žan Karničnik koji je osim u Sloveniji igrao samo za Ludogorec jedne sezone pretrčao je gotovo ceo teren i na kraju uspeo da postigne gol za vođstvo svog tima u 69. minutu. Nije se svidelo Osimu to što je video...

"U istoj akciji imaš Slovenca Karničnika koji igra za 50.000 evra godišnje te iz Srbije Sergeja Milinković-Savića, za kojeg ne smem ni da pomislim koliko ima. I desi se što se desi. Karničnik ode do kraja, a ovaj misli 'ko je ovaj, što bih ja njega čuvao...", rekao je Amar Osim. 

Podsetimo u studiju "RTS"-a posle utakmice nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović je takođe uočio tu situaciju.  "Ja sam ovde izvređao Sergeja Milinković-Savića, nisu to čuli gledaoci. On je ušao u igru i trči za onim desnim bekom kao baba. Ne možemo pričati o dobrim izmenama Srbije.Pričali smo 'Jao, neće igrati Sergej...', pa je l' ste videli kako zatvara desnu stranu? Pa, ono je sramota na ovom nivou!", rekao je on. 

Sam Osim je istakao niz zamerki na igru Srbije, a pre svega je smatrao da nema dovoljno discipline kod našeg tima. "Puno manjkavosti u igri Srbije, organizaciji, u disciplini... Odavde je to prelako pričati, ali puno je nelogičnosti. Puno je tu kvaliteta, talenta i želje, borili su se do kraja, verovali da mogu da se vrate i vratili su se, ali i puno dezorganizacije. Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udinezeu... Mlađi je od ovih glavnih i igra u boljoj ligi nego što je turska ili saudijska. Na kraju je nešto i uradio. Ima levu nogu dobru skoro kao i Tadić, a ovi im moraju da igraju jer su kao zvezde iako nisu kompatibilni. Tanko", rekao je on. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: