Fudbal

BOLJE DA BUDEMO TREĆI! Danci potcenili Srbiju, najavili kalkulacije na Evropskom prvenstvu!

Autor Nemanja Stanojčić

Selektor Danske Kasper Hjulmand pred meč sa Srbijom otkrio je da navija da njegov tim bude na trećem mestu...

Izvor: Mateusz Slodkowski / Zuma Press / Profimedia

Srbija protiv Danske u utorak igra meč za prolaz na Evropskom prvenstvu. Pobeda je neophodna "orlovima", dok bi Dancima u teoriji i remi mogao da bude dovoljan. Nekoliko dana uoči utakmice selektor skandinavske selekcije Kasper Hjulmand dao je izjavu koja je po malo iznenadila - želi treće mesto!

Razlog za takve želje je ukrštanje grupa pošto bi kao drugoplasirani išli na Nemačku. "Ako bih morao da biram u ovom momentu izabrao bih treću poziciju. Dobili bismo više vremena za odmor i izbegli bismo Nemce. Voleo bih da se suočimo sa njima, bilo bi zabavno, ali ni treće mesto nije toliko lud scenario. Voleli bismo da pobedimo Srbiju i da budemo druge, mada nam ni kao trećeplasiranima ne bi bilo loše, jer bi prošli", rekao je Hjulmand.

Ne dopada mu se trenutni sistem takmičenja, mada će po stanju na tabeli Danci teško da dobiju ono što žele, odnosno treće mesto. Engleska ima četiri, Danska i Slovenija po dva, Srbija jedan bod. Da bi oni bili treći, praktično bi meč Engleske i Slovenije i meč Srbije i Danske morao da se završi remijima i u slučaju da imaju isti broj poena i gol-razliku mogli bi da odlučuju i žuti kartoni...

"Rekao bih da bi nam i remi odradio posao, ali ne želimo da igramo tako. Moramo da izađemo na teren i da pobedimo Srbiju. Verujem da će Engleska da pobedi Sloveniju i da će tri boda da budu dovoljna za drugo mesto. Doduše, isto tako mislim da sa tri poena i neutralnom gol-razlikom možemo da prođemo kao treći. Dobra stvar je da prvi put od 3. juna imamo slobodan dan i više vremena da se spremimo za naredni meč", zaključio je Hjulmand.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: