Uživo

GRUZIJA U 95. RAZOČARALA SEBE I OBRADOVALA SRBIJU: Imali zicer za pobedu, pa "orlovima" poklonili nadu!

Odličan rezultat za reprezentaciju Srbije koja ima čemu da se nada pred poslednje kolo.

Izvor: Filip Singer/EPA
16:58

KRAJ - 1:1!

Reprezentacije Gruzije i Češke remizirale su u drugom kolu grupe F, pa se pred poslednje kolo nalaze u veoma teškoj situaciji kada je reč o prolazu u nokaut fazu takmičenja.

16:57

90+5. minut - Kakav promašaj...

Neverovatnu akciju tri na jedan imala je reprezentacija Gruzije, u poslednjem minutu nadoknade, ali nije uspela  da postigne pogodak iz veoma izgledne situacije. Možemo reći i na sreću Srbije, kojoj odgovara remi.

16:46

84. minut - Grčevito...

Svim silama se Gruzija brani, da osvoji svoj prvi bod na Evropskim prvenstima! I nama bi to odgovaralo...

16:27

66. minut - Bombarduju Česi!

Sve su opasniji napadi Češke, a videćemo da li Mamardašvili može da sačuva mrežu do kraja utakmice.

16:21

59. minut - GOL, Šik!

Stiže Češka do izjednačenja, promašaj Gruzije odmah je kažnjen! Na prvoj stativi probao je jedan od čeških reprezentativaca, ali je on pogodio drugu stativu. Lopta se odbila tačno ispred Patrika Šika, pa je napadač bez većih problema uspeo da je sprovede u mrežu.

16:19

57. minut - Mekvabišvili!

Odličan napad imala je Gruzija, a vezni fudbaler probao je sa ivice kaznenog prostora da završi ovu akciju. Nije uspeo u tome, pa ostaje 1:0.

16:08

46. minut - Nastavljamo!

Pratimo drugi deo meča, u kojem će Češka pokušavati da se rezultatski vrati i preokretom približi nokaut fazi.

15:53

Poluvreme - 1:0!

Gruzija vodi protiv Češke, a tri boda mogla bi da im budu krucijalna za prolazak u drugu fazu takmičenja. Sa druge strane, to ne odgovoara Srbije - nama je potreban remi na ovom meču.

15:49

45+4. minut - GOL, Mikautadze!

Golman Češke u jednu, lopta u drugu stranu i Gruizija vodi prvi put u istoriji Evropskih prvenstava! Strelac je Žorž Mikautadze, koji je pogodio i na prvom meču u grupi.

15:48

45+2. minut - Penal!

Gruzija je propustila šansu, ali VAR nije propustio prilliku da im još jednom pomogne. Sasvim opravdano je VAr soba kontaktirala glavnog sudiju i sugerisala mu da pogleda snimak. Nakon toga je, zbog igranja rukom, dosuđen penal.

15:46

45+1. minut - Najbolja šansa!

Najbolju priliku za prednost Gruzija je propustila u poslednjim sekundama.

15:24

24. minut - Nema gola!

Drugi put na ovom turniru VAR pomaže Gruziji - u prvom kolu pošten je gol Turske zbog ofsajda, a u drugom Češke zbog igranja rukom Hložeka kada je uputio loptu ka golu.

15:23

23. minut - GOL, Hložek!

Vodi Češka, ali uz malu dozu sreće! Nakon auta sa desne strane i velike gužve u kaznenom prostoru Hložek je savladao Mamardašvilija, ali tek treba da dobijemo VAR potvrdu da je sve bilo regularno.

15:16

16. minut - Dinamično!

Nekoliko odličnih prilika videli smo na samom početku meča, a oba tima igraju veoma otvoreno jer znaju da im je potrebna pobeda kako bi ostali u igri.

15:00

1. minut - Počinjemo!

Gruzija je krenula u prvi napad na meču.

14:30

Loši nastupi u prvom kolu!

Reprezentacije Gruzije i Češke poražene su u prvom kolu takmičenja, pa drugu rundu dočekuju bez bodova. Gruzija je poražena od Turske, dok je Češka izgubila od Portugala, iako je do finiša meča imala minimalnu prednost.

14:15

SASTAVI!

Gruzija: Mamardašvili - Kverkvelia, Kašia, Dvali - Citaišvili, Davitašvili, Mekvabišvili, Košorašvili, Kakabadze - Kvaračhelija, Mikautadze

Češka: Stanek - Holeš, Hranač, Krejči - Cufal, Provod, Souček, Jurasek - Černi, Šik, Hložek

14:00

Što Srbiji treba remi?

Ukoliko Gruzija i Češka danas remiziraju, pa u poslednjem kolu zabeleže poraze, jasno je da ni iz ove grupe trećeplasirani tim neće moći da prođe u nokaut fazu turnira. Ujedno, to znači da bi Srbiji praktično bio dovoljan remi protiv Danaca, uz pobedu Engleske nad Slovenijom, da se sa samo dva osvojena boda domogne mesta među najboljih 16 timova u Evropi.

13:45

Dobar dan!

Fudbaleri Gruzije i Češke imaju tu čast da na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu odigraju poslednju meč u terminu od 15:00.

Ukratko

  • Gruzija - Češka 1:1
  • Timovi bez bodova
učitaj još +